Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 aggasztó tünet, amely szívproblémát jelez

7 aggasztó tünet, amely szívproblémát jelez

A haláloki tényezők között világszerte első helyen szerepelnek a szív-és érrendszeri betegségek, amelyeket még mindig nem veszünk elég komolyan. Első körben az életmódbeli tényezők megváltoztatásának fontosságát kellene megértenünk, másodsorban a tünetekkel kellene jobban tisztában lennünk.

Annak érdekében, hogy a megelőzés eredményesebb legyen, fontos, hogy a következő tüneteket felismerjük, és ne vegyük félvállról, hiszen ezek mind komoly szívproblémát jelezhetnek.

1# Fáradtság

A legáltalánosabb tünet, amely felfokozott munkatempónak is alapja lehet, ezért nem foglalkozunk vele különösebben. Azonban az ilyen típusú fáradtságon nem fog segíteni az alvás vagy a pihenés sem.

2# Nehézlégzés, légszomj

A szívproblémák tipikus jele, amikor kisebb fizikai megerőltetés, lépcsőzés közben is pihenőt kell tartanunk, mert nehezebben vesszük a levegőt ilyenkor. Ez figyelemfelkeltő jel arra, hogy fel kell keresni az orvost és életmódot kell váltani.

3# Mellkasi fájdalom

Ez a tünet nagyon jellemző arra az állapotra, amikor a szívet ellátó erek szűkültek és a szívizomzat nem kap elegendő oxigént, a szívinfarktusban is előfordul. Nyomó, szorító, feszítő, égő érzés jellemzi és a fájdalom a karokba, állkapocsba is kisugározhat.

4# Erős köhögés

Szívelégtelenség jele lehet az erős, hosszabban tartó köhögés, zihálás. Súlyosabb esetben véres váladékot is felköhöghet a beteg. Azonnal orvoshoz kell fordulni ilyenkor.

5# Influenzaszerű tünetek

Nem csak influenzára lehet következtetni az erőtlenség, izzadás és fázás tünetei kapcsán, hanem szívproblémára is. Ha ezzel együtt emésztési zavar is tapasztalható, az is gyanúra ad okot.

6# Szédülés
A szívbetegségek egyik legjellemzőbb tünete a szédülés, amely többször is előfordulhat, rendszeresen visszatérhet. A vérnyomás változásaival hozható kapcsolatba. Ha hirtelen felálláskor tapasztaljuk, az alacsony vérnyomást jelezhet.

7# Izzadás

Ha rendszeresen tapasztalunk izzadást a külső körülményeinktől függetlenül, akkor az annak a jele lehet, hogy valamilyen nehezen gyógyuló belső gyulladás, fertőzés, tályog van a szervezetünkben.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...