Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 trükk, amit ha megismersz, mindenki azt hiszi majd rólad, hogy egy...

7 trükk, amit ha megismersz, mindenki azt hiszi majd rólad, hogy egy igazi zseni vagy!

Mindannyian szeretnénk, ha a hétköznapi teendőinket hamarabb el tudnánk végezni, és több időnk maradna a szórakozásra, pihenésre. Az alábbiakban olyan egyszerű trükköket olvashatunk, melyek megkönnyíthetik az életünket.

 

1.Csak azon az emeleten álljon meg a felvonó, ahová menni szeretnénk

Nyomjuk meg az ajtó becsukó gombját, válasszuk ki azt az emeletet, amelyikre menni szeretnénk, abban pillanatban, amikor az ajtó éppen záródik be.

2.Hogyan használjuk a bevásárlószekeret, ha nincs hozzá pénzérménk?

Vannak olyan kerek végű kulcsok, melyek pont bele találnak a bevásárlószekérbe. Használjunk egy kulcsot a pénzérme helyett.

3.Hogyan hűtsük le a kávét, anélkül, hogy felhígítanánk?

Ha úgy gondolod, hogy a hideg tejtől, vagy a jégkockától nagyon felhígul a kávé állaga, akkor egyszerűen fog a csészéd, és tedd egy tálba, jégkockák közé. Ezek kívülről rövid idő alatt le fogják hűteni.

4.Hogyan tálaljuk fel a szószokat, és mártásokat, hogy mindenki egyszerre hozzá férjen?

Hogy ne kelljen annyi kis tálkát felszolgálnod, egyszerűen válassz egy rekeszes tálcát, tedd külön részlegekbe a szószokat, és így egyszerre ki tudsz vinni többféle szószt.

5.Hogyan távolítsuk el a tojás héját?

A főtt tojás héját sokkal könnyebben le tudod szedni, ha a fővővízbe egy kevés sót teszel.

6.Hogyan nyissuk ki a borosüveget dugóhúzó nélkül?

Tekerjünk az üveg aljára egy nagyon vastag törölközőt, és óvatosan kezdjük a falhoz ütögetni. A dugó lassan kezd kifele jönni belőle, és a végén már ki tudjuk húzni kézzel is.

7.Hogyan ellenőrizheted, hogy minőségi-e az üzemanyag?

A minőségi üzemanyag, amikor megszárad nem hagy nyomot. Fogjunk egy darab papírtörlőt, cseppentsünk rá egy kevés üzemanyagot, és várjuk, míg megszárad.

loading...