Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 titkos trükk, amivel bármilyen tea íze mennyei lesz!

7 titkos trükk, amivel bármilyen tea íze mennyei lesz!

Hirdetés

Télen az egyik legközkedveltebb ital a tea, nem csak azért mert forró, és jól esik a zimankós időjárásban, hanem azért is mert segítségével megelőzhetjük a meghűléses betegségeket.

Az alábbiakban megtudhatod, hogy melyek azok a hibák, amiket elkövethetsz egy tipikus angol tea elkészítése közben. Tanulj meg finom angol teát készíteni!

Hirdetés

1.Vízforralás

Nem mindegy, hogy mennyire forralod fel a vizet, nagyon fontos a víz hőmérséklete. A víz forralása közben a bugyborékolás után, ha meghallod az ismerős tiktakoló hangot, ez kb. 6 másodperc után hallatszik, akkor vedd le a vizet. Nem kell megvárnod, míg elkezd sípoló hangot kiadni a víz.

2.Áztatás

A tea áztatásának titka a 3 perc. Ennél többet nem szabad áztatni, után ki kell venni a vízből. Közben nem kell mozgatni, nyomkodni a filtert, csak hagyd, hogy ázzon a vízben, és kész.

3.Vedd ki a filtert!

3 perc után mindenképp vedd ki a filtert a teából, az angolok nagyon kiborulnak tőle, ha úgy iszod a teát, hogy közben még benne van a filter. A fotó kedvéért se hagyd benne, arról nem is beszélve, hogy nem csak nem mutat jól, hanem túl erős lesz a tea.

4.Cukor

Az angolok szerint ha tettél egy kanál cukrot, akkor soha nem teheted vissza a teába, és megint a cukorba, hiszen a teás kanál beszennyezi a cukrot. Vagy használ két kanalat, vagy inkább öntsd a cukrot a teába, és utána kavard fel.

5.Tej

Ha angol teára vágy, akkor a fekete teához tejet is kell töltened. Ne használj soha tasakos, vagy kis műanyag dobozos, akár sűrített, félzsíros tejet. Az angolok szerint csak a félzsíros tej illik a teához.

6.A sorrend!

Előbb a teát töltsd a csészébe, aztán a tejet. Egyáltalán nem mindegy a sorrend! Ha nem megfelelő sorrendbe töltöd a csészébe, akkor nem lesz a megfelelő színe a teának. A tejes tea ugyanis lágy, tea árnyalatú kell legyen, nem pedig sötét tej színű.

7. Mikróba soha!

A teát addig idd meg, míg jó a hőmérséklete, ne várd meg, míg kihűl. Utána tilos betenni a mikróba, hiszen ez már szentségtörésnek számít az angolok szerint!

tudasfaja.com

Hirdetés