Kezdőlap EGÉSZSÉG A nőgyógyászok feltárnak 7 látszólag normális szokást, ami a nőkre nézve nagyon...

A nőgyógyászok feltárnak 7 látszólag normális szokást, ami a nőkre nézve nagyon káros lehet!

Hirdetés

Minden nő egyetért abban, hogy az intim zóna megfelelő karbantartása nem egyszerű, sokszor gondos odafigyelést igénylő feladat. Bár a legtöbb nő tisztában van azzal, hogy mit szabad és mit nem, ezek az emlékeztető tippek, amelyek nőgyógyászoktól hangzottak el, nagyon jól fognak jönni.

Összefoglaljuk 7 pontban, hogy melyek azok a dolgok, amikkel kapcsolatban a nők általában nem elég körültekintőek, pedig ártalmasak lehetnek az intim szférára.

Hirdetés

7) Jóganadrág túl hosszú ideig viselése

A legtöbb nő ezt a ruházatot nem csak akkor viseli, amikor jógázni vagy edzeni megy, hanem attól függetlenül is. Azt tanácsoljuk, hogy miután végeztél a testedzéssel, lehetőleg minél hamarabb vedd le a nadrágodat. Főleg, ha ez a darab műszálas, nagyon könnyen fojtogatja a hüvelyt a nem lélegző szövet.

6) Műszálas alsónemű viselése

A megfelelő fehérnemű kiválasztása, különösen az anyag szempontjából nagyon fontos, mivel a fehérnemű egy olyan darab, amit az idő legnagyobb részében viselünk. Javasolt, hogy pamut alsóneműt válasszunk, mert annak az anyaga valóban bőrbarát. Más anyagok, mint a poliészter vagy a nejlon nagyon megnehezítik a hüvely lélegzését és fertőzések kialakulásához vezethetnek.

5) Túl sok gyógyszer alkalmazása

A hüvelykárosodás legegyszerűbb és leggyakoribb oka a túlzott gyógyszerszedés. Sok nő diagnosztizálja magát és számos vény nélkül kapható készítményt próbál ki, akár egyszerre is, ami nagyon ártalmas lehet a hüvely flórájának.

4) Sok cukor / alkohol fogyasztása

Akinek az étrendjében sok a cukros termék és az alkoholt sem veti meg különösebben, az sokkal érzékenyebbé válik a gombás megbetegedésekre. Nem szükséges, hogy teljesen leálljunk ezekkel a dolgokkal (bár nem is ártana), de mindent meg kell enni annak érdekében, hogy csökkentsük a fogyasztásukat. Nagyon könnyen képesek felborítani az egészséges mikroflórát.

3) Cigaretta

Nem újdonság, hogy a cigaretta ártalmas a szervezetre és számos károsodást képes okozni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a női genitáliák is érintettek lehetnek? A dohányzás különösen ártalmas a hüvelynek. Csökkenti a véráramlást a nem szervekben os, ami a hüvely kiszáradását okozhatja. A száraz hüvely védtelenebb a fertőzésekkel szemben és közösülés is kellemetlenné válhat.

2) Erős tisztálkodószerek túlzott használata

A legtöbb szappan és egyéb erős tisztálkodási szerek sérthetik a hüvelyt és a tisztálkodás egy nagyon rossz módját jelentik. Az erősen illatosított, vegyszerekkel teli tisztálkodási szerek alkalmazása irritációt okozhat a hüvelyben. A hüvely maga öntisztuló, ezért nem is lenne szükség tisztítani. Ha mégis úgy érzed, hogy feltétlen meg kell mosnod, használj meleg vizet és erre a célra kifejlesztett tisztálkodószert.

1) Nedves fürdőruhában ücsörgés

Ha hajlamosak vagy a hüvelygombára vagy a fertőzésekre, akkor ne üldögélj sokáig nedves fürdőruhában. Ezáltal a bőröd közvetlen kontaktban lesz a vízzel, ami növelheti a gombás fertőzések és egyéb húgyúti fertőzések megjelenését. Fontos, hogy azonnal cseréld el a fürdőruhát, bikinit, ha úgy döntöttél, hogy befejezted az úszást vagy a fürdőzést.

tudasfaja.com

 

Hirdetés