Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 jel, hogy több probiotikumra van szüksége a szervezetednek

7 jel, hogy több probiotikumra van szüksége a szervezetednek

Hirdetés

Mennyi figyelmet fordítasz egészségedre? Csak élsz ösztönszerűen, vagy tudatosan odafigyelsz arra, hogy egészséges, és kiegyensúlyozott életed legyen.

Tudtad például, hogy a vastagbélben vannak jó, és káros baktériumok is? Ha ezek egyensúlya felbomlik, akkor különböző betegségek alakulhatnak ki. Ha olyan tüneteket észlelünk mint például a homályos látás, különböző bőrelváltozások, anyagcserezavar, akkor ez azt is jelezheti, hogy a szervezet probiotikumért kiált.

Hirdetés

Nézzük, melyik az a 7 tünet, amely azt jelzi, hogy itt az ideje pótolnunk a probiotikumot.

1.Antibiotikum kúra hatása

Ha antibiotikumot szedünk, akkor mindenképp ajánlott probiotikum kúrát tartanunk. Az antibiotikum ugyanis tönkreteszi a bélbaktérium-egyensúlyt. A gyulladáscsökkentők is idővel ugyanolyan károsan lehetnek.

2.Étel-mérgezés

Ha kisebb ételmérgezésen estünk át, akkor az emésztőrendszerünk károsodhat. Mindenképp szedjünk probiotikumokat.

3.Emésztőrendszeri problémák

Ha tartós gyomorfájdalommal, vagy székrekedéssel küzdünk, akkor könnyen lehet, hogy probiotikumokra lenne szükségünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a problémától.

4. Bőrproblémák

Ha rendszeresen ápolod a bőröd, és megfelelően hidratálsz is, és mégis könnyen kiszárad, akkor valószínű az ok máshol keresendő. Próbálj ki egy probiotikum kúrát, nem fogod megbánni.

5. Gyakran megbetegszel

Ha a gyomorban felbomlott a baktériumok egyensúlya, az immunrendszer legyengül, és így könnyebben megtámadnak a betegségek.

6.Depresszió

A szerotonin 95%-át az emésztőrendszer állítja elő. Depresszió, vagy fokozott stressz, szorongás esetén károsodhat a bélflóra.

7. Erjesztett ételek

Egyes élelmiszerek, mint például a savanyú káposzta, vagy a joghurt probiotikus hatással rendelkeznek. Fogyasszuk őket szükség esetén kúraszerűen.

Hirdetés