Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 6 jó dolog a szakításban, amit senki nem vesz észre!

6 jó dolog a szakításban, amit senki nem vesz észre!

Hirdetés

Nem is értjük igazán miért fogja fel mindenki a különválást tragédiaként, mikor ezernyi más jót tartogat. A fájdalom elmúlik, a sebek begyógyulnak, csupán csak higgyünk abban, hogy okkal történt ami történt.

Szinte mindegy, hogy téged dobtak, vagy te döntöttél úgy, hogy elhagyod a kedvesed: emberfeletti erőfeszítésekre lesz szükséged, hogy túléld a kapcsolat kudarcát és párod hiányát, még akkor is, ha a lelked mélyén tudod, nem érdemli meg a szeretetedet.

Hirdetés

Amikor elesünk, megsérülünk, megégetjük magunkat, akkor az agyban (többek között) az elülső cinguláris kéregnek nevezett terület aktivizálódik. Ez felelős a fizikai fájdalom érzéséért, és ahogy az agykutatók funkcionális MR vizsgálataiból kiderül, ez a terület pörög fel akkor is, amikor egy szoros szociális kötelék felbomlik. Vagyis mindegy, hogy a partnerünk rúg ki vagy megéget minket egy forró kávésbögre, az agyunk ugyanazt érzékeli, ugyanazt a fájdalmat. Az, hogy a konkrét tünetekért, a gyomor összeszorulásáért, a szúró mellkasi érzésért pontosan mi a felelős, még nem teljesen tiszta, de valószínűleg a felbolydult vegetatív idegrendszer okozta hormoncunami tehet róla.

A tudományos részétől tekintsünk most el,és lássuk meg a szakításban rejlő jót!

Felsoroljuk most Önöknek a szakítás utáni “kapaszkodókat”, ami hamar helyre teszi majd a dolgokat!

1. Könnyebb azonosítás

Ha negatív érzelmekkel zártad a régit, gondolj arra, hogy még egyszer nem esel ugyanabba a szerepkörbe, ugyanis könnyebben felismered majd azt a partnert, aki már bizonyítottan nem hozzád való.

2. Szeretet nem elég

Most legalább rádöbbensz arra, hogy egy tökéletes kapcsolathoz több kell. A szeretet nem elég semmihez, ha nincs közös nevező, jövő, terv és képtelenek vagytok együtt élni.

3. Családi állapot

A komoly kapcsolat most egyedülálló viszonyra változik, ami éppúgy tartogat örömöket. Amit eddig nem tudtál megtenni kapcsolatban élve, azt most tedd meg szingliként és élvezd a szabadságot, azt, hogy a magad ura vagy!

4. Önismeret

Gondolj arra, hogy a mélyből való felállás micsoda önismeret lesz a számodra. Erősebb, magabiztosabb, talpraesettebb leszel, és ne feledd, ami belül van, az sugárzik kifelé. Ez azt jelenti, hogy ha teljességet sugárzol nagyobb az esélyed, hogy megtaláld az igazit.

5. Megbocsátás

Ha haraggal váltatok el, mindegy mi volt, bocsáss meg! Ez a pont arra vezet rá téged, hogy amíg nem leszel békében önmagaddal, addig mással sem. Engedd el a haragot, és örülj annak mennyire remek és nagyszerű ember lettél a szakítás után.

6. Te sem vagy tökéletes

Nem csak a másik félben kell keresni a hibát.Gondolj arra, hogy ha eddig nem volt aki és ami rávezessen a hibáidra, akkor most kipipálhatod ezt a problémát. Nézz vissza, keresd meg mit és hol hibáztál, és örülj annak, hogy többé biztosan nem botlasz meg ugyanabban a gödörben!

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés