Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 6 hiba, amit a mérleg használatakor elkövethetünk

6 hiba, amit a mérleg használatakor elkövethetünk

Hirdetés

A szobamérleg egy olyan eszköz, ami minden háztartásban megtalálható, még ha nincs is használatban,… akár évekig. Vannak, akik rendszeres fizikai aktivitás, fogyás és diéta miatt állnak rá, míg másoknak egyik pillanatról a másikra pattan ki a fejükből “Megmérem már magam!”.

 

Hirdetés

Rosszat nem tehetünk vele és legalább tisztában leszünk a pillanatnyi súlyunkkal, ami támpontot ad az életmód változtatására vagy megtartására. Amire viszont érdemes odafigyelnünk az az, hogy helyesen használjuk.Íme, 6 hiba, amit elkövethetünk méricskéléskor.

1# Mérési gyakoriság

Ha tiszta képet szeretnél kapni a súlyodról, akkor érdemes naponta megmérned magad és egy hét eredményeiből átlagot vonni, így kikerülheted a torzító tényezőket. Fel is jegyezheted magadnak, ha úgy könnyebb.

2# Nem jó a mérleg

A nagymamád régi mérlegét használod, ami analóg és a kijelző részen a fedőlap is ki van esve? Lehet, hogy nem éppen a leghitelesebb eredményt fogod megkapni. Érdemes beruházni egy okosabb mérlegre, amibe egyéb adatokat is betáplálhatsz.

3# Nem jó helyen van a mérleg

Mindig keresd meg az otthonodban azt a pontot, ahol stabil, kemény és egyenes a felület. A szőnyegen nem fogsz jó eredményt kapni.

4# Nem jókor méred magad

A leghelyesebb reggel, pisilés után, könnyű pizsamában vagy ruha nélkül lemérni magad. Ennél jobb eredményt máskor nem kaphatsz. Ilyenkor az éjszaka során megrekedt felesleges víztől is megszabadul a szervezeted.


5# A ciklus befolyásoló hatása

A női nemi hormonok befolyásolják többek között az emésztést és a víz visszatartást is, ezért nem javasolt közvetlen menzesz előtt méricskélni, mert akár 2-3 kg-mal is többet mutathat a mérleg.

6# Nem ellenőrzöd a mérleget

Fogj egy súlyzót vagy egy olyan nehezebb tárgyat, aminek tudod pontosan a súlyát és tedd rá a mérlegre, mielőtt magad lépnél rá. Így biztos lehetsz benne, hogy jól mér-e.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...