Kezdőlap EGÉSZSÉG Éhgyomorra soha! – 6 dolog, amit üres gyomorral nem szabad csinálni

Éhgyomorra soha! – 6 dolog, amit üres gyomorral nem szabad csinálni

Hirdetés

„Az vagy, amit megeszel.” – Biztos milliószor hallottad már ezt a kifejezést, viszont az sem mindegy, hogy mit teszel azelőtt, mielőtt eszel, azaz, amikor még üres a gyomrod. A következőkben arról olvashatsz, mit nem lenne szabad éhgyomorra csinálni.

1# Gyulladáscsökkentők szedése

Az aszpirint, a paracetamolt és egyéb gyulladáscsökkentő gyógyszereket nem lenne szabad éhgyomorra bevenni. Nemcsak, hogy hatástalanok, de még gyomorproblémákat is okozhatnak. Ha szükséges, legalább cseréld le a vizet tejre.

Hirdetés

2# Kávé ivás

A kávé erős hatással van az emésztőrendszerre. Mindaz a savtermelés, amit a kávé kivált, a gyomrot fogja bántani, ha még nem ettél előtte semmit. Ez negatívan befolyásolja majd az emésztést. Ez a koffeinmentes kávéra is igaz.

3# Rágózás

A rágózás gyomorsav elválasztást vált ki, amely az üres gyomor esetében káros hatással lehet a nyálkahártyára és növeli a gyomorhurut kialakulásának kockázatát. Kerüld azokat a rágógumikat, amelyek aszpartámot vagy ciklamátot tartalmaznak.

4# Alvás

Az éhség és az alacsony vércukorszint megnehezíti az elalvást. Érdekes, hogy az alváshiány pedig éppen növeli az éhséget. Ezért van az, hogy egy kevés alvással töltött éjszaka után, kialvatlanul sokkal többet szoktunk enni.

5# Intenzív edzés

Mielőtt intenzív edzést végeznél, kapj be pár falatot, hogy megelőzhesd a gyomorsavtermelés okozta lehetséges károsodást.

6# Vitázás

Kutatók kimutatták, hogy az éhség idegessé tesz minket. Ez azért van, mert a higgadtság megőrzése a legkritikusabb körülmények között energiát igényel a szervezettől. Ha enni nem tudsz, legalább igyál valami meleg italt, amiben van némi kalória.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés