Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 dolog, amit szinte mindenki elhibáz az uborkatermesztésnél!

6 dolog, amit szinte mindenki elhibáz az uborkatermesztésnél!

Hirdetés

Lesárgulnak, vagy elszáradnak az uborkáid? Nagyon bosszantó lehet, azonban néhány dolgot meg kell tenned annak érdekében, hogy egészséges termést hozzanak a kis indák.

 

Hirdetés

 

Nézzük, melyek azok a leggyakoribb hibák, melyeket el szoktunk követni, és ezért nem lesz tökéletes az uborka termésünk.

1.Késő ültetés

Az uborkát legkésőbb 35 nappal a csírázás után ki kell ültetni, különben túlságosan megszokja a benti környezetet, és nehezen tud alkalmazkodni a kerti légkörhöz. A fiatalabb palánták jobban alkalmazkodnak.

2.Túl sűrű ültetés

Ha nem hagyunk elég helyet a tövek, és a sorok között, akkor nem fognak megfelelően fejlődni a növények. A tövek között kb. 20 cm, a sorok között pedig 1 méteres távolság legyen.

3.Vetésforgó
Ha minden évben ugyanazon a területen uborkát termesztünk, akkor a növény sokkal érzékenyebb lesz a betegségekre. Ne tegyük olyan helyre sem, ahol dinnye, sütőtök, vagy cukkini volt előző évben. A legjobb, ha olyan helyre tesszük, ahol előző évben káposzta, vagy karfiol volt.

4.Futtassuk fel az uborkát

Ha nem futtatjuk fel az uborkát, akkor a földön kúszva könnyen meggombásodik a növény. Minél magasabbra legyen a növény a földtől, így bőségesebb lesz a termés.

5.Helytelen öntözés
A sok nedvességet szereti, ezért soha ne hanyagoljuk el az öntözését, különben könnyen elszárad. Virágzás előtt az egész növényt öntözzük, virágzás után már csak a gyökerét. Szobahőmérsékletű vízzel öntözzünk, a hideg víztől keserű lehet a termés.

6.Napsugárzás

Az uborka a félárnyékot szereti, különben könnyen elsárgulnak a levelei. Ha nincs a kertünkben árnyékos hely, ültessünk mellé pl. kukoricát.

Hirdetés