Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 5 tapéta trükk, ami segít, hogy ne kelljen a pénztárcádba nyúlni!

5 tapéta trükk, ami segít, hogy ne kelljen a pénztárcádba nyúlni!

Hirdetés

Mennyire bosszantó tud lenni, ha imádott tapétánk koszos, és foltos lesz. Nem kell kicserélni egyből, próbáljunk meg inkább gyorsan megszabadulni a foltoktól.

Az első, és legfontosabb dolog, hogy tudjuk, milyen típusú tapétánk van. Ez azért is fontos, mert a papír tapéta tisztítása természetesen eltérő a műanyag felületű tapétától. A tapétán található címke alapján megtudhatjuk, hogy melyik fajta lemosható, és melyik nem. Másképp is tesztelhetjük, válasszunk egy olyan területet, ami nincs látható helyen, és ezen próbáljuk ki, hogy mennyire tisztítható.

Hirdetés

1.Tisztítószerek

Ez a legegyszerűbb módszer, azonban papír tapéta esetében nem alkalmazható. Töröljük le a tapétát egy száraz ruhával, majd töröljük le egy szivaccsal, és a tisztító habbal. Ezután töröljük szárazra a tapétát.

2.Melamin szivacs

Melamin szivacs segítségével könnyen megszabadulhatunk a tapétán levő ujjlenyomatoktól, toll-, vagy tinta foltoktól. Ez a szivacs erős dörzshatással rendelkezik, csak óvatosan használjuk.

3.Kenyérbél

Nyomjuk rá néhány percig egy darab kenyérbelet a foltra. A benne található glutén felszívja a foltot. Ismételjük meg párszor a műveletet.

4.Benzin

Minden típusú tapétára alkalmas ez a tisztítási módszer. Keverjünk el egy kevés fogport, benzinnel, majd a keletkezett masszával dörzsöljük át a foltokat. Hagyjuk megszáradni, majd a felesleget egy száraz kefével távolítsuk el.

5.Szódabikarbóna, hintőpor

Szódabikarbóna, és víz keverékéből készítsünk egy pasztát, majd ezzel töröljük át a vinil felületű tapétát. Mikor megszáradt, mossuk le langyos vízzel, és töröljük szárazra. A papír tapétákról könnyen letörölhetjük a foltot száraz hintőpor segítségével.

Hirdetés