Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 riasztó jele annak, hogy szervezeted B12-vitaminhiányban szenved!

5 riasztó jele annak, hogy szervezeted B12-vitaminhiányban szenved!

A B12-vitamin hiánya olyan tünetek képben jelentkezik, amelyek a szellemi és fizikai egészséghez kapcsolódnak. A legfőbb kiváltó tényező az alacsony bevitel, egyes gyógyszerek, genetikai tényezők, rossz felszívódás a tápcsatornában, amit gyulladások, emésztőrendszeri paraziták okozhatnak.

Mivel ez a vitamin elengedhetetlen a megfelelő agyi működéshez, a DNS szintézishez, az idegsejtek és a vérsejtek egészségéhez, nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségben jussunk hozzá. Ezt állati termékekkel érhetjük el. A következő tünetek hívják fel a figyelmet B12-vitamin hiányra.

1# Megmagyarázhatatlan fáradtság

Ha annak ellenére is fáradt vagy, hogy jól aludtál és folyamatosan úgy érzed, hogy nincs energiád semmihez, akkor B12 hiányra is érdemes gondolni. Az ok a hiány miatt kialakult elégtelen vörösvérsejt képzés, amely az oxigén szállításáért felelős.

2# Szédülés

A B12 hiánya szédülést és ájulást is kiválthat. Ha azt érzed, hogy szédelegsz és nem vagy stabil egy hirtelen ülő helyzetből való felállás miatt, vagy amikor haladsz le a lépcsőn.

3# Feledékenység

Az alacsony B12 szint hajlamosít arra, hogy gyakran elfelejts dolgokat. Ez első tippre talán demenciára ad gyanút, de a meghatározhatatlan feledékenység a vitaminhiány tünete is lehet, amit jó tudni.

4# Zsibbadás

Testszerte okozhat zsibbadást a B12-vitamin hiánya. Mivel a vitamin befolyásolja a vörösvértest termelődést és az oxigénszintet, ezért zsibbadás és áramütés szerű tünetek is kialakulhatnak a következményes idegkárosodástól.


5# Izomgyengeség

Ebben az esetben az izomrostok nem jutnak elegendő oxigénhez, aminek következtében renyhék és erőtlenek lesznek.

Mi a teendő?

Állati fehérje fogyasztása napi szinten, mint tojás, húsok, halak, tenger gyümölcsei. Ha szükséges, akkor B12-vitamin fogyasztása étrend kiegészítő formájában. A javasolt forma a metil-kobalamin, ami jól fel tud szívódni és hasznosulni a szervezetben.

tudasfaja.com

loading...