Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 meglepő tény, amit a hormonokról érdemes tudnod. Tartsd észben őket mostantól!

5 meglepő tény, amit a hormonokról érdemes tudnod. Tartsd észben őket mostantól!

A hormonrendszer egy nagyon bonyolult rendszer, mely nem csak a testünk, de a lelkünk működéséért is felelős. Fontos, hogy minden rendben legyen a hormonjaikkal, és akkor az egész életünk kiegyensúlyozottabb lesz.

1.”Alacsony a libidóm, biztos a hormonjaim miatt”

Ha csökken a női hormonok, vagyis az ösztrogének, és a férfi hormonok, vagyis a tesztoszteronok szintje, valóban probléma keletkezhet a libidóval. A magas prolaktinszint, mind a férfiak, mind a nők esetében a szexuális vágy csökkenését okozhatja. Ha csökken a nemi vágy, érdemes lenne megvizsgáltatni a hormonszintet.

2.”Csak a nőknek van női nemi hormonjuk, a férfiaknak nincs”

A női nemi hormon, az ösztrogén nem csak a nőknél, de a férfiaknál is megtalálható. Sőt, a férfi nemi hormon, a tesztoszteron is mindkét nemnél megtalálható. Ezt például abból is láthatjuk, hogy vannak nőiesebb férfiak, és férfiasabb nők.

3. “A nők a menopauza után nem termelnek női hormont”

Fontos tudni, hogy a nők bármelyik életszakaszban is legyenek nem állnak le a női nemi hormon termelésével. A menopauza után csökken az ösztrogéntermelődés, de nem áll le.

4.”menopauza=andropauza”

A nőknél jelentkező menopauza nem egyenlő a férfiak esetében jelentkező andropauzával. Az andropauza esetén nem áll le a spermiumtermelődés, csak csökken. Míg a nők esetében a menopauza után megszűnik a nemzőképesség. Az andropauzának nincsenek olyan erős jelei, mint a menopauzának, sok esetben a férfiak észre sem veszik.

5. “A fogamzásgátlók nincsenek hatással a menstruációra”

Sok esetben azoknak a nőknek, akiknek nem szabályos a menstruációs ciklusuk fogamzásgátló tablettát ajánlanak a szakemberek. A tabletta valóban segít szabályozni a folyamatot, azonban abban a percben, amikor valaki abbahagyja a tabletta szedését, a ciklus újra szabálytalanná válhat.

tudasfaja.com

loading...