Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 jógapóz, mely segítségével újra kiegyensúlyozott lehet a pajzsmirigyműködés

5 jógapóz, mely segítségével újra kiegyensúlyozott lehet a pajzsmirigyműködés

Pajzsmirigy működési problémával egyre több ember küzd. Kezdetben a hétköznapinak tűnő jelekből, mint például hajhullás, feszültség, szorongás, testsúlyproblémák, nem gondolunk arra, hogy a pajzsmirigyünk lehet a hibás.

Forduljunk szakemberhez, és, ha már felállította a diagnózist, alkalmazzuk otthon az alábbi jógapozíciókat. Nagyon hasznosak, és nem csak a pajzsmirigy, de az egész szervezet egészségét fenn tudjuk tartani a segítségükkel.

1.Matsyasana (hal póz)

Serkenti a mirigyrendszer működését, szabályozza a pajzsmirigy termelődést. Feküdjünk le a padlóra, támasszuk neki a lábujjunk a falnak, hogy ne csússzunk el. Deréktól emelkedjünk felfele, domborítsunk, közben a fejünkkel, és a kezünkkel támaszkodjunk a padlón. Egy fél hídhoz fog hasonlítani ez a póz. Lélegezzünk egyenletesen, 15-30 másodpercig maradjunk ebben a pozícióban.

2.Ustrasana (teve póz)

Ereszkedjünk térdelő állásba, a tenyerekkel támaszkodjunk meg a csípőnkön, majd lassan kezdjünk hátrafele hajlani, és érintsük meg a sarkainkat. Jobb kézzel a jobb sarkunkon, bal kézzel a bal sarkunkon támaszkodjunk. Mellkasunkat minél jobban nyomjuk ki. Lélegezzünk normálisan, maradjunk a pózban kb. fél percig.

3.Bhujangasana (kobra póz)

Feküdjünk a hasunkra, majd nyomjuk fel a felsőtestünket kobrába. Támaszkodjunk a tenyerünkön, és nézzünk felfelé a plafonra. Amennyire csak tudunk hajlítsunk hátrafelé, közben a lábujjainkon is támaszkodjunk.

4.Sarvangasana (gyertya póz)

Ezt már a testnevelés órákról is jól ismerjük: feküdjünk a padlóra, majd emeljük minél magasabbra a lábainkat, derekunkat támasszuk meg a két kezünkkel. Tartsuk ki a pózt 5 percig.

5.Halasana (ekeállás)

Ezt a gyertyából végezzük tulajdonképpen. Amikor a gyertya pózban vagyunk, óvatosan kezdjük engedni hátrafelé a lábunk, majd a fejünk fölött támaszkodjunk meg. A derekunkat támasszuk meg a kezünkkel. Ha egyből nem tudjuk hátraengedni a lábunk, akkor térdeinkkel támaszkodjunk meg a homlokunkon. Maradjunk a pozícióban 1 percig.

tudasfaja.com

loading...