Kezdőlap EZOTÉRIA 5 jel, hogy valaki irányítja a gondolataidat. Állítsd le még idejében!

5 jel, hogy valaki irányítja a gondolataidat. Állítsd le még idejében!

Hirdetés

Az elmeellenőrzés (vagy más néven mindcontrol) egy olyan tevékenység, mely hatására gondolkodásunkat, és tevékenységeinket egy másik, külső erős irányítja, befolyásolja. Egyfajta manipulációról beszélhetünk.

Ha úgy érzed, hogy a te életedet is egy másik személy, vagy egy külső erő irányítja, itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a dolgokat.

Hirdetés

Elzárkózás

Ha úgy gondolod, hogy személy folyamatosan távoltart a barátaidtól, családodtól, akkor minden bizonnyal manipuláció áldozata vagy. Ha bizonyos barátaiddal, akikkel eddig igen, most egyre kevésbé találkozhatsz, akkor azt jelenti, hogy irányítják az életedet. A manipuláló személy azt szeretné, ha sebezhetővé válnál.

Viselkedésbeli változás

Egy hozzád közelálló személy azonnal megváltoztatja a viselkedését, ha azt tapasztalja, hogy nem azt csinálod, amit ő szeretne. Ez a kontrollálás kezdete, légy óvatos.

Metakommunikáció

Ez egy olyan technika, melyen keresztül a manipulátor finom információkkal megpróbálja irányítani az áldozatát. Például, ha a férj megkérdezi a feleségét, hogy hogy van, és az csak egy vállrándítással válaszol, akkor egyértelmű, hogy nincs minden a rendjén. Ha a válasz pozitív is, később egészen biztos negatív kimagyarázás következik.

Neuro-nyelvészeti programozás

A manipulátor belemászik az áldozat gondolkodási módjába, anélkül, hogy az felismerné a dolgokat. Leggyakrabban használt kifejezés: “tudod te jól, hogy mire gondolok”. Az áldozat pedig legtöbbször jóváhagyja a dolgot, ahelyett, hogy energiát fektetne a megfejtésébe.

Szabályok felállítása

Gyakran szabályokat állít fel a manipulátor az áldozatnak. Nem hajlandó a kompromisszumra, az áldozat nem dönthet a saját kedve szerint egyetlen esetben sem.

Hogyan akadályozhatjuk meg az irányítást?

Ha a fent említett dolgokkal szembesülünk, minél hamarabb próbáljunk megszabadulni minden köteléktől, ami a manipulátorhoz köt. Érdemes minél hamarabb bevezetni a távolságtartás, amíg még fel tudjuk ismerni azt, hogy tulajdonképp áldozatok vagyunk. Ajánlott még csírájában elfojtani a magot!

Hirdetés