Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 gyógynövény illóolaj, amely segít egyensúlyba hozni a hormonszintedet mellékhatások nélkül!

5 gyógynövény illóolaj, amely segít egyensúlyba hozni a hormonszintedet mellékhatások nélkül!

Hirdetés

A gyógynövényeknek számos bámulatos egészségjavító tulajdonsággal rendelkeznek. A hormonszintek egyensúlyban tartását segítő leghatásosabb gyógynövények között szerepel a mirtusz, a szantálfa, a muskotályzsálya, a szent bazsalikom és kakukkfű.

A hormonrendszerünk feladat, hogy az összes létező hormonunk megfelelő mennyiségben termelődjön és optimálisan működjön. Ha csak egy is kiesik az egyensúlyból, az negatív hatással van a többi hormonra is, ezáltal a fájdalomtól kezdve a fáradtságon át a súlygyarapodásig sok tünettel szembesülhetünk.

Hirdetés

Mirtusz- könnyíti az alvást

Annak ellenére, hogy sok kultúra a mirtuszt, mint hipnotikus és nyugtató gyógynövényt használja, nem volt tudományos tanulmány az emberre gyakorolt ​​hatásáról. Számos ígéretes tanulmány készült ugyanakkor egereken és patkányokon. Megállapítást nyert, hogy a mirtusz kivonatot kapott laboratóriumi állatoknál mélyebb alvást és lazább izomtónust eredményezett a kontrollcsoporthoz képest.

Szantálfa – segít a stressz csökkentésében

Egy tanulmány megvizsgálta az aromaterápia hatásait a mell biposzia előtt álló nőknél. A mell biopszia egy olyan teszt, amely arra szolgál, hogy kiderítsék, egy csomó rosszindulatú-e vagy sem. Sok nő esetében, aki ezen átesik, stresszes, ezért kérték őket, hogy próbálják ki illóolajok kombinációját. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a borsmenta és a narancsolaj keveréke nem volt olyan hatásos, mint a levendula és a szantálfa keveréke, amely nyugtató hatást gyakorolt ​​a nőkre, és csökkentette szorongását a vizsgálat során.

Muskotályzsálya – csökkenti a menopauza tüneteit

Ez a gyógynövény potenciálisan csökkenti a kortizol szintjét. Egy tanulmány megállapította, hogy az 50-es éveikben járó nők kortizol szintje csökkent, miután belélegezték a muskotályzsálya olaját. Ezenkívül a muskotályzsálya emelheti az ösztrogénszintet olyan nőknél is, akik menopauza tüneteit tapasztalják az ösztrogénszint csökkenése miatt.

Szent bazsalikom – csökkenti a szorongást

Számos tanulmány bizonyította, hogy a szent bazsalikom segíthet a kortizol néven ismert stressz hormon szintjének csökkentésében. Egy tanulmány kimutatta, hogy a szent bazsalikom kivonat segíthet a szorongás mértékének csökkentésében is. Továbbá a résztvevők körülbelül hat hétig szent bazsalikom kezelést kaptak és életük sok stresszes aspektusa során tapasztaltak javulást, beleértve az alvási problémákat, a kimerültséget, a szexuális problémákat és a memóriaproblémákat.

Kakukkfű – segít megakadályozni a mellrákot

A kutatók vizsgálták a különböző növényi kivonatok hatását a mellrákos sejtekre in vitro körülmények között. A kakukkfű egy kulcsfontosságú női hormonhoz kapcsolódik, amit progeszteronnak neveznek. A progeszteron egy nemi hormon, amely részt vesz a terhességben és a menstruációs ciklusban. A kutatók arra következtetésre jutottak, hogy a kakukkfű utánozta a progeszteronellenes készítmények hatását a progeszteron gátlása révén, így csökkentve a mellrák sejtek növekedését.

Hogyan alkalmazd a készítményeket?

Használj párologtatót: egyszerűen adj hozzá néhány cseppet szobahőmérsékletű desztillált vízhez és helyezd el az otthonodban ott, ahol a legtöbbet tartózkodsz.

Alkalmazd a fürdővizedben: adj hozzá néhány cseppet a tiszta fürdővizedhez, így könnyedén inhalálhatsz, miközben relaxálsz.

Kombináld hordozóolajjal: mint például kókuszolajjal, keverd el veleé s masszírozd a bőrödbe.

tudasfaja.com

Hirdetés