Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 5 egyszerű trükk, melyek segítségével üzemanyagot spórolhatunk! Te ismered ezeket?

5 egyszerű trükk, melyek segítségével üzemanyagot spórolhatunk! Te ismered ezeket?

Az autó napjainkban elengedhetetlen fontosságú, egy olyan közlekedési eszköz, mely nélkül nehezen tudnánk elképzelni az életünket. Vannak olyan családok, ahol akár két autót is használnak, így nagyon sok kiadással kell számolniuk.

Az alábbiakban néhány olyan trükköt mutatunk, melyeket, ha betartjuk, akkor jóval alacsonyabb lehet az üzemanyag-fogyasztásunk.

1.Ne induljunk egyből gyorsulva

A felbőgő motor, tudjuk, férfias, hiszen megfordulnak a lányok utána, azonban, ha így indulunk, akkor sok több üzemagyagot használ el a motor. Induláskor csak fokozatosan gyorsuljunk.

2.Közlekedjünk állandó sebességgel

Vezetés közben törekedjünk arra, hogy tartsuk az állandó sebességet, hirtelen ne túrázzuk fel a motort. Így jobban spórolhatjuk az üzemagyagot.

3.Figyeljük a forgalmat

Jó, ha összhangban mozgunk a forgalommal, ugyanis, ha nem ismerjük az utat, vagy nem látjuk be előre nagyobb távolságba, akkor megtörténik, hogy állandó fék-gáz harcban fogunk közlekedni. Legyünk kimértebbek. Ha nem hullámzunk együtt a forgalommal, akkor sok energiát, és üzemanyagot veszítünk fölöslegesen.

4.Ne használjuk túl gyakran a légkondit

Amíg nincs túlságosan forróság, ne használjuk a légkondit. Jobb, ha lehúzzuk az ablakot, így nem fogy annyi üzemanyag.

5. Ne pakoljuk meg az autót

Ha a kocsiban fölösleges holmik vannak, igyekezzünk kiszedni azokat. Minden 35 kg után 1-1,5 százalékkal nő a fogyasztás.

tudasfaja.com

loading...