Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 egyértelmű jele annak, hogy súlyos hormonális problémákkal küzdesz!

5 egyértelmű jele annak, hogy súlyos hormonális problémákkal küzdesz!

Hirdetés

Az életkor előrehaladtával szervezetünk változik, ez pedig külső, és belső átalakulást von maga után. Ha felborul a hormonműködésünk, akkor drasztikusabb változások is bekövetkezhetnek szervezetünkben, melyeket érdemes minél hamarabb orvosolni.

1.Álmatlanság: a progeszteronszint felborulása

A progeszteron a yin, az ösztrogén pedig a yang. A progeszteron lelassítja a mentális aktivitást, az ösztrogén pedig felgyorsítja. Ha a két hormon termelődése között egyensúlyhiány van, akkor alvásproblémák léphetnek fel.

Hirdetés

2. Depresszió: ösztrogén problémák

Az ösztrogén elősegíti az endorfin, és a szerotonin termelődését, támogatja az agy működését. Ha az ösztrogénszint túl alacsony szorongás, depresszió alakulhat ki.

3.Libidószint csökken: alacsony tesztoszteron

Az alacsony tesztoszteronszint ingerlékenységhez vezet, és szorosan kapcsolatban áll a stresszhormonok szintjének növekedésével. Ilyenkor feszültség, dühkitörés, harag, ingerlékenység, és libidócsökkenés alakulhat ki.

4. Depresszió: hipotireózis

A hipotireózis azt jelenti, hogy a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont. Szorongás, ingerlékenység, depresszió, elhízás alakulhat ki.

5. Hízás: kortizonszint

A stresszhormonok, vagyis a kortizon túl magas termelődése befolyással lehet a túlsúlyra. Látszólag indokolatlan hízás lehet az eredménye.

Néhány tipp a hormonháztartás kiegyensúlyozására!

1.Fogyasszunk a szénhidrátok helyett egészséges zsírsavakban gazdag élelmiszereket. Ezáltal megszabadulhatunk a gyulladásoktól, és a hormonszintet is szabályozhatjuk.

2.Minél több zöld leveles zöldséget fogyasszunk. A petrezselyem például csökkenti a gyulladást, és erősíti az immunrendszert.

3.A meditálás, az akkupunktúra, vagy az aktív sport kiegyensúlyozza a szervezetet, és a hormonháztartást.

4.Az esszenciális olajok, mint pl. a kókuszolaj, vagy a shea vaj nagyon jó hatással vannak a hormonrendszerre.

5. A táplálékkiegészítők segítenek abban, hogy megfelelően működjön a hormonrendszerünk, és az egész szervezetünk. Ismerkedjünk meg közelebbről a vitaminok, és a gyógynövények hatásaival. Kérjük szakember tanácsát.

6. Aludjunk legalább 7-8 órát, különben nem lesz kiegyensúlyozott a hormonrendszerünk soha.

Hirdetés