Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 dolog, amit naponta csinálsz és hosszú távon megöli a veséd

5 dolog, amit naponta csinálsz és hosszú távon megöli a veséd

Hirdetés

A vesék rendkívül fontos szerveink, amelyek felelősek a vér megszűréséért, a salakanyagok eltávolításáért, az ásványi anyagok egyensúlyának fenntartásáért és hormonelválasztásért is. Ennek ellenére mégsem bánunk vele úgy, ahogyan azt megérdemelné. 

 

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a vesék képesek 80%-os funkcióvesztés mellett is működni, nagyon fontos, hogy ne terheljük feleslegesen, mert a veseelégtelenség sajnos egy visszafordíthatatlan, életet veszélyeztető állapot.

Lássuk, melyek azok a napi szokások, amelyekkel ártani tudunk neki.

1- Túlzott sófogyasztás

A magas nátriumtartalmú élelmiszerek növelik a vérnyomást és hosszú távon károsítják a vese ereit, amely veseelégtelenséghez is vezethet. Az ételízesítéshez használhatsz különféle zöldfűszereket, amelyek sokkal egészségesebbek is, mivel mindegyik gyógynövénynek is számít.

2- Elégtelen alvás

Az alvás is befolyásolja a veseműködést, mivel az alvás és ébrenléti ciklusok szabályozása alatt áll. Ráadásként az agyi funkciót is csökkenti.

3- Kevés folyadék fogyasztása

Naponta legalább 6-8 pohár vizet meg kellene innunk, hogy kellően hidratáltak legyünk. Ha nem iszol elég gyakran, akkor kiszáradhatsz, és nem adod meg a lehetőségét annak, hogy a méreganyagok kellően eltávozzanak a szervezetedből.

4- Cukros innivalók, üdítők fogyasztása
Nem csak a vesékre, de az egész szervezetre nagy terhet ró. A szomjúságot nem tudja megfelelően oltani és a vércukorszintet bármely élelmiszernél könnyebben képes megemelni. A cukorbetegség kockázata növekszik, amely következményesen veseelégtelenséghez vezethet.

5- Ülő életmód

Ha egész nap csak a fenekeden ülsz, azzal semmi jót nem teszel az egészségedért és a veséidet is károsítod. Serkentsd a vérkeringésedet, támogasd az egészségedet. Menj el egyet biciklizni vagy sétálj egy nagyot a szabadban.

tudasfaja.com

Hirdetés