Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 5 dolog, amit a sírás művel a szervezettel

5 dolog, amit a sírás művel a szervezettel

Kutatók bebizonyították, hogy igenis néha nem kell több, hogy jobban érezd magad, mint egy kiadós sírás. A társadalom ugyan érzéketlenül a gyengeség jelének tekinti, ha valaki itatja az egereket, ez a megtisztító hatású élmény magasan fejlett viselkedésforma.

 

Dr. William H. Frey idegkutató, az Alzheimer Kutatási Intézet alapítója és társ igazgatója több, mint 20 évet töltött a sírás és a könnyek tanulmányozásával.

Dr. Frey szerint…

“A sírás nem csupán egy emberi reakció a frusztrációra és bánatra, hanem egy egészséges folyamat is. A stressz csökkentésének egyik természetes módja. Ha a stresszt nem kezeljük, akkor annak számos negatív hatása lesz a szervezetünkre, többek között a szív-érrendszeri betegségek kockázatának növekedése is.”

Hogyan segít rajtunk a sírás?

1 – Enyhíti a stresszt

A krónikus, azaz folyamatosan fennálló stressz növeli a szívroham kockázatát, képes károsan hatni az agy bizonyos területeire, hozzájárul emésztési problémákhoz, mint a fekélyek kialakulása és többek között tenziós fejfájást, migrént is kiválthat.

“Az emberek sírási képessége túlélési értékkel bír.” – hangsúlyozta Dr. Frey.

2 – Csökkenti a vérnyomást

Azt találták, hogy a sírás azonnal csökkentette a vizsgálati személyek vérnyomását és a pulzusát. Tudvalévő, hogy a magas vérnyomás károsítja a szívet és az ereket és hozzájárulhat a szívelégtelenség, a stroke és a demencia kiala

kulásához is.


3 – A könnyek méreganyagokat távolítanak el a szervezetből

A könnyek segítenek eltávolítani olyan kémiai anyagokat a szervezetből, mint a toxinok és például a kortizol, amely érzelmi stressz során szokott felgyülemleni a szervezetben és nagy károkat okozhat. A sírás fizikai és érzelmi megkönnyebbüléssel jár, ami segít tiszta lappal indulni.

4 – Csökkenti a mangán szintjét

A sírással együtt csökken a szervezet mangán szintje, egy olyan ásványi anyagé, amely a hangulatot befolyásolja és jelentősen magasabb koncentrációban található a könnyben, mint a vérszérumban. Emelkedett szintje a szorongással, ingerlékenységgel és agresszióval hozható kapcsolatba.

5 – Felszabadítja érzelmeinket, emberségessé tesz

Habár minden emlősnek könnyel borított a szemgolyója, egyedül az emberek képesek érzelmi stresszre sírással reagálni. A sírás tudatosítja bennünk megtapasztalt érzelmeinket, együttérzésre motivál, hogy egységként a lehető legjobban működjünk és túléljünk.

Az igazság az, hogy a sírásnak nagyon fontos szociális szerepe is van. Segíti a kommunikációt, kifejezi egy kapcsolat természetét, erejét, szimpátiát kelt és közelebb hozza az embereket egymáshoz.Ha legközelebb úgy érzed, hogy érzelmileg leterhel valami, akkor ne harcolj a könnyeid ellen, hanem emlékezz vissza ezekre a gondolatokra és engedd szabadjára őket. Ha szükséges, keress egy nyugodt helyet, ahol nem zavar senki vagy egy biztos vállat. Hidd el, utána sokkal jobban fogod magad érezni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...