Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 4 növény, aminek a kertedben a helye, nem csak szép és illatos,...

4 növény, aminek a kertedben a helye, nem csak szép és illatos, de távol tartja a rovarokat is!

Hirdetés

A kellemes nyári estéken, mikor egy tikkasztó nap után végre kiülnénk az udvarra nagyon bosszantóak tudnak lenni a szúnyogok. Csípésük pedig nem csak viszket, és fájdalmas, hanem akár különböző betegségeket is terjeszthetnek.

Ha ezeket a növényeket ültetjük a kertbe, a szúnyogok messzire fognak elkerülni.

Hirdetés

Citronella

A legtöbb szúnyogirtó alapanyagaként használják az illóolaját. Nagyon hatékony. Vigyázat, mivel elég nagyra nő, gondoljuk jól meg, hogy van-e helyünk, ahová ültessük. Cserépben egy idő után nem fog férni.

Bazsalikom

Ételeink ízesítéséhez imádjuk a bazsalikomot, de a szúnyogok viszont messzire menekülnek az erőteljes illattól. Ültessünk minél több bazsalikomot a kertünkbe, ablakunk alá. Így egyszerre két legyet üthetünk egy csapásra: lesz finom fűszernövényünk egész nyáron, és a szúnyogok is elkerülnek. Ha az ablak alá ültetjük, akkor még a lakásban is kellemes illat lesz.

Borsmenta
A legtöbb kozmetikumban megtalálható, nagyon kellemes illata van, de hatékony fertőtlenítő, és természetes rovarölő is. Vágjunk apróra néhány borsmenta levelet, és helyezzük egy kis tálkában a kerti, vagy a konyhaasztalra. Így könnyen távoltarthatjuk a szúnyogokat.

Levendula

A szúnyogok messzire kerülik a levendulát, hiszen nagyon erőteljes illata van. Ültessünk levendulát a kertünkbe, vagy dörzsöljük be a bőrünk levendula illóolajjal.

Hirdetés
loading...