Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 35 takarítós trükk, ami minden háziasszony életét meg fogja változtatni!

35 takarítós trükk, ami minden háziasszony életét meg fogja változtatni!

Hirdetés

Nagyon kevés ember van, aki tiszta szívéből imádna takarítani. Ha te is abba a kategóriába tartozol, aki épp csak azért csinálja meg, mert nagyon muszáj, és akkor tudod rávenni magad a takarításra, ha már látszik a kosz, akkor próbáld ki az alábbi trükköket.

Megkönnyítik a dolgod, és még a takarítást is meg fogod szeretni!

Hirdetés

1.Tedd a mosogatószivacsot néhány percre a mikróba, vagy mosd ki a mosógépben. A magas hőfok segítségével az összes baktériumtól meg tudsz szabadulni.

2.Használat után hagyd, hogy a szivacs kiszáradjon rendesen. Támaszd egy papírcsipeszre, vagy egy speciális szivacstartóra, hogy jól le tudjon csorogni a víz.

3.A sütőről az olajfoltokat könnyen le tudod szedni ásványi olaj, vagy a gyógyszertárban kapható vazelin segítségével.

4.Az odaégett szennyeződésektől szódabikarbóna, és víz keverékéből készült pasztával tudod könnyedén eltávolítani. kend be a sütőt, hagyd úgy néhány percig állni, majd egy régi fogkefével dörzsöld át. Ezután töröl le egy nedves szivaccsal.

5.A kályha tetejéről a makacs, odaégett szennyeződésektől ammónia segítségével is könnyen megszabadulhatsz. Egy éjszakára hagyd állni az ammóniás felületet, majd másnap mosd le. Az ammóniát csak kesztyű segítségével alkalmazd!

6.A sütő belső megtakarításához használj szódabikarbóna és mosogatószer keverékéből készített pasztát. Kend be vele az egész sütőt, hagy állni 15 percig, majd töröld ki egy nedves szivaccsal.

7.A csapon levő vízkő-lerakódástól könnyen meg tudsz szabadulni, ha egy ecetbe áztatott rongyot tekersz köré, és így hagyod állni egy órán keresztül. Másnap mosd le bő vízzel.

8.A csapra húzz egy ecetes vízzel feltöltött nejlonzacskót, egy befőttes gumival erősítsd rá, majd hagyd állni néhány órán keresztül. Nagyon könnyen meg tudsz szabadulni így a vízköves lerakódástól.

9. Az előbbi módszert alkalmazhatod a tusolórózsa vízkőrtelenítésére is. Ha nem folyik egyenletesen minden lyukból a víz, akkor mindenképp meg kell tisztítanod a vízkőtől.

10. A fürdőszobai csap körül nagyon hamar megjelenik a vízkőlerakódás. Burkold körbe egy ecetes ronggyal, hagyd állni egy órát rajta, majd mosd le bő vízzel, és töröld szárazra.

11.Mosogatás után mindig mosd ki alaposan a kagylót forró vízzel, és mosogatószerrel. Így nem áll meg benne a zsíros lé, és nem keletkezik lerakódás.

12.Az inox kagylókat liszt, és egy mikrószálas törlőruha segítségével tudod könnyen megtisztítani.

13.A kerámia bevonatú kagylót szórd meg szódabikarbónával, de figyelj rá, hogy legyen enyhén nedves. Ezután dörzsöld át egy hidrogén-peroxidba mártogatott szivaccsal.

14.Ugyanezt a módszert alkalmazhatod a kerámia bevonatú kádakra is. Hófehér lesz a kádad, ha így tisztítod meg.

15.A vágódeszkát szórd be alaposan durva sóval, majd egy fél citrommal dörzsöld át. Így megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól. Ezután egy kicsit kend be olajjal, így képezhetsz egy védőréteget a deszka felületre.

16.Egy tálkába tölts egy kevés vizet, majd adj hozzá néhány karika citromot. Tedd néhány másodpercre a mikróba. A citromos pára lecsapódása után sokkal könnyebben ki tudod takarítani a mikrót.

17.Az inox borítású hűtőszekrényt a következő keverékkel tisztítsd meg. Egyenlő arányban keverj el ecetet és vizet, majd adj hozzá 4 csepp citrom illóolajat, és 1 csepp folyékony szappant. Töltsd a keveréket egy szórófejes flakonba, spricceld be vele a hűtőt, majd töröld át egy nedves ronggyal.

18.Ezt a keveréket nyugodtan használhatod különböző üvegfelületek, pl. a tusolófülke ajtajának megtisztítására is.

19. A tusolófüggönyöket nyugodtan mosd a mosógépbe néhány törölközővel együtt. Így sokkal könnyebben meg tudsz szabadulni a foltoktól, szennyeződésektől.

20. A rozsdafoltokat speciális rozsdaoldóval távolítsd el, ez a legbiztosabb megoldás.

21.A WC-ből a vízköves lerakódásokat egy habkő segítségével teljes mértékben el tudod távolítani. Próbáld ki, utána csillogni-villogni fog a WC-csésze.

22. A WC-csésze karimája alatti részt töröld át ecettel, hagyd úgy néhány órán vagy egy éjszakán keresztül, majd dörzsöld át egy kefével.

23.Hogy a lehető legjobban meg tud tisztítani a vécét, szereld le a tetejét, és az eldugott részeket egy nedves törlő segítségével tisztítsd meg. Tegyél a csavarhúzóra egy nedves törlőt, és ezzel könnyen eléred a szűkebb részeket is.

24.A szellőzőnyílás rácsát porszívózd ki, majd vedd le, és bő szappanos vízzel mosd át.

25. A zsalukat úgy tudod leghatékonyabban portalanítani, ha egy törlőruhával egyenként áttörlöd őket. Burkolj be egy grillezéshez használatos fogót törlőruhával, és ezzel a zsalu minkét oldalát egyszerre tudod tisztítani.

26. Portörléskor figyelj oda arra, hogy először mindig a felsőbb szintekről töröld le a port, és úgy haladj lefele.

27.A párnák tisztításához csupán jó forró vizet használj. Ezzel megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, foltoktól, és a baktériumoktól.

28.Szórd be szódabikarbónával a matracot, hagyd állni néhány órán keresztül, majd porszívózd ki.

29. A mosogatógépben nem csak edényeket tudsz mosni, hanem nyugodtan beteheted azokat a szerszámokat, eszközöket, amiket kézzel nem tudsz teljesen tisztára mosni.

30. A padlót mindig úgy mosd fel, ahogy az alábbi képen láthatod: egyszer balról jobbra, majd jobbról balra, és ismét balról jobbra ismételd a mozdulatot.

31. Az autó ülését könnyen meg tudod tisztítani egy kevés víz, és szilikonos ablakpucoló segítségével. Fújd be egy kevés vízzel, majd húzd végig többször egymás után az ablakpucolót rajta.

32. Egy sűrű, és erős szőrű kefével könnyen megszabadulhatsz a szőnyeg szálai közé erősen beékelődött szőr-, és hajszálaktól.

33.A mosógép gumitömítését soha ne felejtsd el kimosni egy klór tartalmú vegyszerrel, és kitörölni, amikor lejárt a mosás.

34.A billentyűzet között levő port egy szivaccsal töröld ki.

35. A hűtő kellemetlen szagától egy-két porrá zúzott széntabletta segítségével szabadulhatsz meg.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...