Kezdőlap OTTHON LAKBERENDEZÉS 3 hasznos tanács, amit minden fonott bútort vásárlónak ajánlott ismernie!

3 hasznos tanács, amit minden fonott bútort vásárlónak ajánlott ismernie!

A kerti fonott bútorok mostanában megint nagyon menők. Nem csak jól néznek ki, hanem könnyen tisztíthatóak, és igazán praktikusak. Vásárolj fonott bútort, és élvezd a természetes formák nyújtotta kényelmet.

1.Nem minden fonott talál egymással

Ha a nappalit szeretnéd fonott bútorral berendezni, ne gondold, hogy minden típusú fonott bútor talál egymással. Pl. egy rusztikusabb fűzfa állópolchoz semmiképp sem talál egy elegánsabb vízijácint garnitúra. Jól gondold meg, és kérd szakértő tanácsát, mielőtt többféle fonott bútorból jól bevásárolnál.

2.Stabilitás rögzítés

A minőségi fonott bútor onnan ismerhető fel, hogy nem szegezéssel, és kötözéssel adják meg a stabilitását, hanem acélcsavarral, bőrkötéssel, és ragasztással. Ha strapabíróbb fonott bútort választanál, amin a gyerekek is nyugodtan ugrálhatnak, akkor a néhány éve divatbajött polyrattan mellett ajánlatos dönteni.

3.Tisztítás

A lakozott felületű fonott bútorról egyszerűen csak le kell törölni a port, időnként pedig jól kicsavart nedves ruhával kell áttörölni. A makacsabb foltokat szappanos vízzel, és súrolókefével lehet eltávolítani. Ha nem tudtad eltávolítani a foltokat, akkor készítsd el ezt a szalmiákszeszes keveréket, és ezzel próbálkozz.

8 liter vízhez adj hozzá 1 dl háztartási szalmiákszeszt, és ezzel dörzsöld be a foltos részt, majd most át bőségesen tiszta vízzel.
Ahhoz, hogy sárguljon meg, és ne töredezzen ki a lakkozott fonott bútor, töröld át forró sós vízzel.

Egy vödör vízhez 2 evőkanál sót kell adni, ezzel töröld át a bútort, majd alaposan öblítsd le hideg vízzel.

tudasfaja.com

loading...