Kezdőlap EGÉSZSÉG 3 élelmiszer melyet szigorúan meg kell mosni, sokan azonban mégsem teszik!

3 élelmiszer melyet szigorúan meg kell mosni, sokan azonban mégsem teszik!

Vannak olyan élelmiszerek, melyeket mindig meg kell mosni fogyasztás előtt, de vannak olyanok is, melyeket jobb, ha nem mosol meg!

Gyerekkorunkban megtanítottak arra, hogy étkezés előtt mindig mossunk kezet, azonban azt már kevésbé tudjuk, hogy melyik élelmiszert kell megmosni, és melyiket nem. Sokszor jobbat teszünk azzal, ha nem mossuk meg az élelmiszert fogyasztás előtt.

Élelmiszerek, melyeket meg KELL mosni

1.Konzervek, és befőttesüvegek

Mielőtt felnyitnánk őket, mindig alaposan mossuk le, különben a tetőn lévő szennyeződések, és baktériumok a felnyitás által a dobozba kerülnek.

2.Zöldségek, és gyümölcsök

Azokat a zöldségeket, és gyümölcsöket is meg kell mosni, melyeket nem héjastól fogyasztunk, mert, mikor felvágjuk őket a héjról bekerülnek a baktériumok.

3. Zöldségek, és gyümölcsök, melyeket héjjal együtt fogyasztunk

Lehetőleg áztassuk egy szódabikarbónás, vagy almaecetes vízbe a zöldségeket, és gyümölcsöket, hogy megszabaduljunk a vegyszerektől, és növényvédőktől.

Élelmiszerek, melyeket NEM KELL megmosni

1.Csirkehús

Sokan egy edényben mossák meg a csirkehúst elkészítés előtt, annak érdekében, hogy megszabaduljanak a baktériumoktól. Az igazság az, hogy a csirkén levő baktériumok nem távoznak a víz hatására, sőt, még többet szedünk fel a tálból, vagy a kagylóból. A csirkén levő baktériumok, a Salmonella is, 165 fokon elpusztul. Ezért nincs értelme megmosni a húst elkészítés előtt.

2.Tojás

Az üzletbe kerülés előtt a tojást egy védőréteggel vonják be, mely megakadályozza a baktériumok megtelepedését.

3.Hal

Ugyanaz az eset, mint a csirkehússal. A halat sem kell megmosni.

loading...