Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 3 dolog, amit minden nőnek kerülnie kellene menzesz idején, mert nagy baj...

3 dolog, amit minden nőnek kerülnie kellene menzesz idején, mert nagy baj lehet!

Hirdetés

A menstruációs periódus egy sor kellemetlen tünettel jár, hiszen például az alhasi görcsök nők millióinak életét keserítik meg, nem beszélve a hangulatingadozásokról, érzelmi hullámvasutakról. Mindezek hátterében a szokásos havi hormonális változások állnak.

Egyszóval nem könnyű átvészelni ezeket a napokat. De van pár alapszabály, amit érdemes betartani, hogy csökkentsük a kellemetlenségeket. Most lássunk 3 olyan dolgot, amit jobb ha nem csinálunk ezekben a nehezebb napokon.

Hirdetés

1. Ne nézzünk depressziós témájú filmeket

Ha ilyen jellegű filmeket nézünk, akkor még rontunk a helyzetünkön, mivel felerősítjük az amúgy labilis érzelmeinket, így könnyen depresszióba zuhanhatunk. Az ilyen filmek érzelmi stresszt okozhatnak, amelyre egyáltalán nincs szükségünk ezekben a napokban. Sokkal jobb választás a komédia, vagy egy kiadós baráti program, ahol a jókedv van a főszerepben.

2. Felejtsük el, hogy menstruálunk

A legjobb, ha nem csinálunk nagy ügyet a dologból, hiszen ez egy természetes női folyamat, így nem kell rosszul éreznünk magunkat miatta. Ha lefekszünk az ágyba, mert betegnek tartjuk magunkat, akkor úgy is fogjuk érezni magunkat. Inkább tereljük el a figyelmünket, olvassunk, szórakozzunk, nézzünk vígjátékokat, menjünk sétálni, ha van időnk. Próbáljuk meg jólérezni magunkat a bőrünkben.

3. Kerüljük a tejtermékeket

A tejtermékek úgynevezett arachidonsavat tartalmaznak, amelyek felerősítik a görcsös panaszokat, így érdemes felhagyni ezekkel arra a bizonyos időszakra. A tejet helyettesíthetjük kókusztejjel, amely még a kellemetlen tünetektől is segít megszabadulni.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés