Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK 2 súlyos hiba, amit mindenki elhibáz a krumplipürénél!

2 súlyos hiba, amit mindenki elhibáz a krumplipürénél!

A krumplipüré a világ egyik közkedvelt körete, könnyű elkészíteni, de mégis nem árt egy-két alapszabályt betartani. Ti hogyan szoktátok készíteni a krumplipürét?

 

Az alábbiakban megmutatjuk, mi az, amit mindenképp érdemes betartani, ha nagyon finom krumplipürével szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket.

Egy dolog van, amit általában mindenki rosszul csinál, mégpedig az, hogy egyféle krumplit használ fel a főzéshez. Jegyezzük meg, hogy a krumplipüré finomabb lesz, ha legalább kétféle krumplit használunk elkészítéséhez.

Sőt, adhatunk hozzá édesburgonyát, paszternákot és fehérrépát is. Mindenik összetevő egy kis különleges ízt fog adni a pürének. Mossuk, és hámozzuk meg alaposan a hozzávalókat, majd kezdődhet a főzés.

Ezeket a hibákat soha ne kövessük el.

1. Ne vágjuk kicsikre a krumplit

Vágjuk nagyobb darabokra a krumplit, mivel minél kisebbek, annál több vizet szívnak magukba. Amint felvágtuk, tegyük vízbe, hogy ne színeződjön el.

2. Nem mindegy, hogyan keverjük össze

Miután leszűrtük a fölösleges vizet, tegyük bele a fazékba a vajat, öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni 3 percig, hogy tökéletesen magába szívja a hozzávalókat. Ha krémesebbre szeretnénk, mixerrel törjük össze, ha durvábbra, akkor krumplipüré törővel.

loading...