Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 2 egyszerű módszer, hogy vakítóan hófehérek legyenek a fehérneműid!

2 egyszerű módszer, hogy vakítóan hófehérek legyenek a fehérneműid!

Nincs is annál kiábrándítóbb, mint, amikor egy megsárgult, elszíneződött, pecsétes fehér majó, zokni, vagy blúz van rajtunk. A fehér ruhanemű akkor szép, ha olyan hófehér, mint újkorában.

Két olyan módszert mutatunk, melyek segítségével újjá lehet varázsolni a fehér ruhaneműket. Természetes alapanyagokat tartalmaznak, ezért nem károsak sem az egészségünkre, sem a környezetünkre nézve.

1.

Két csomag egyenként 10 grammos bórsavat oldjunk fel 10 liter vízben, és áztassuk a ruhákat mosás előtt 2 órát a keverékben, majd mossuk ki a megszokott módon.

2.

Egy vödör forró vízhez adjunk 200 gramm mosóport és egy kevés kálium-permanganátot. Annyi permanganát szükséges, hogy a víz kissé rózsaszínes legyen tőle.

Figyelem, a permanganátot előbb egy kevés vízben kell csak feloldani, majd utána kell hozzákeverni az egész vödör vízhez.

Mossuk ki a ruhákat a megszokott módon, majd áztassuk a permanganátos keverékbe. Zárjuk le egy műanyag fóliával a vödröt, és addig hagyjuk benne a ruhákat, míg a víz szobahőmérsékletűre hűl.

Ezután vegyük ki a ruhákat, és többször öblítsük ki.

tudasfaja.com

loading...