Kezdőlap EGÉSZSÉG 15 mérgező növény, ami a te környezetedben is megtalálható

15 mérgező növény, ami a te környezetedben is megtalálható

Hirdetés

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Bár csodás ékei otthonunknak és kertünknek, jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy melyik jelent veszélyt az egészségre. Főként arra figyeljünk oda, hogy a kisgyermekeket és a kisállatokat távol tartsuk tőlük.

 

Hirdetés

Gyöngyvirág

Lenyelve a benne található mérgező vegyületek képesek kórházba juttatni az embert. Olyan tüneteket okozhat, mint a szédülés, hányás, bőrkiütés, hasmenés. Kezelés nélkül akár halált is okozhat.

Ricinus

Bár az olaját számos esetben használjuk gyógyhatása miatt, a magok veszélyesek ránk nézve. Az egyik legveszélyesebb természetben előforduló mérget tartalmazzák. Egyetlen magja képes egy gyermek halálát okozni, mivel a toxinja súlyos kiszáradást okoz a hányás és hasmenés következtében.

Rebarbara
Bár a növény szárának felhasználása nagyon népszerű, az egész levelet nem tanácsos elfogyasztani, mert a vesék leállását okozhatja.

Gyűszűvirág

Ne engedd, hogy a szép színek rabul ejtsenek. Ezek a harang alakú virágok kísértést jelentenek a gyerekek számára, de tartalmaznak egy olyan vegyületet, amelyet szívelégtelenség kezelésére használnak. Ha megeszik, az olyan, mintha kontrollálatlan mennyiségben fogyasztana valaki szívgyógyszert.

Lilaakác

Szerencsére ez a növény ritkán árt az embernek, de a magja mérgező a kutyákra, macskákra és lovakra is. Azonnal vidd a kedvencedet az állatorvoshoz, ha hányás vagy hasmenés lép fel nála.

Liliom

A liliomok veszélyesek lehetnek a cicákra. Egy kis adag fogyasztása is akut veseelégtelenséghez vezethet.

Dieffenbachia

Lenyelve egészségre káros, a légutak duzzanatát okozza. Még a hozzádörgölőzés is képes égést és viszketést okozni.

Nárcisz

Ezek a barátságos virágok képesek hányást, hasmenést, görcsöt és remegést okozni a kutyáknál, ha megrágják és lenyelik őket.

Hortenzia

Bár sokat kellene fogyasztani belőle, hogy a mérgező hatása kialakuljon, akkor sem szabad félvállról venni. A kisállatnak se hagyjuk, hogy megrágja.

Leander

Egy kis mennyiséget fogyasztva a virágából halálos lehet. Egyes esetekben egy levél is elég ahhoz, hogy tüneteket okozzon egy gyermeknél. A mérgezés tünetei között előfordul álmosság, lassult pulzus és remegés.

Rododendron
Ezek a gyönyörű virágok tökéletesen mutatnak a kerítés mellett, de sajnos az egész növény nagyon mérgező. Hasi fájdalmakat, nehézlégzést, bénulást és kómát is okozhat.

Vizi bürök

Ezek a kis fehér virágú növények kerti gyomokként jelenhetnek meg. Ha van háziállatod, akkor jobb, ha azonnal eltávolítod, mert a mérge képes megtámadni az idegrendszerüket és súlyos károkat okozhat.

Filodendron

A divatos szobanövények irritálhatják a bőrt és a szájba jutva torokdagadást, légzési nehézségeket, égési fájdalmakat és gyomorbántalmakat idézhetnek elő. Bár ritkán fordulnak elő ezek a reakciók, de még mindig jobb, ha a gyerekek és kisállatok közelében nem tartod.

Tiszafa

Az egész növény mérgező (kivéve a bogyókat), de a magvak a legmérgezőbbek. A benne lévő anyagok görcsöket, bénulást és szélsőséges esetekben szívelégtelenséget okozhatnak.

Fagyöngy

Függetlenül attól, hogy ez a növény nem okoz halált, képes előidézni emésztési problémákat, lassított szívverést és nagy adagban hallucinogén hatást fejt ki az emberekben az állatokra pedig különösen ártalmas.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...