Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 12 aranyszabály, amit jobb, ha tudsz, ha újszülötthöz mész látogatóba!

12 aranyszabály, amit jobb, ha tudsz, ha újszülötthöz mész látogatóba!

Hirdetés

Amikor egy újszülöttet készülünk meglátogatni, nem árt tisztában lennünk néhány nagyon fontos szabállyal, amit nem csak a mama, hanem a kisbaba érdekében is be kell tartanunk.

1. Előre jelentsük be látogatásunkat és csak az édesanyával való időpont egyeztetése után lepjük meg őket. Ugyanis minden anyuka másképp éli meg ezt a csodálatos életeseményt, de szinte biztos, hogy mindenik számára szükség van egy akkomodációs időszakra. Ha a megbeszélt időpont nem annyira jó számunkra, akkor is szigorúan alkalmazkodjunk hozza.

Hirdetés

2. Folytatásként tartsuk be az anya által megadott időpontot, hiszen nála jobban senki nem ismeri a csecsemő szükségleteit. Igyekezzünk nem késni, de ne is menjünk sokkal a megbeszélt időpont előtt.

3. Ha megérkeztünk, vigyázzunk arra, hogy ne töltsünk a kelleténél több időt. A látogatás legyen inkább rövid, és csakis akkor maradjunk, ha ez a kismama kifejezett kérése.

4. Látogatásunk alkalmával a legjobb ajándék az anyuka számára a készétel.Vihetünk általunk készített élelmet vagy akár az üzletben vásároltat.

5. Alaposan mossunk kezet, mielőtt a babához közelítenénk, és lehetőleg ebben az esetben ne használjunk parfümöt sem. Ha netán betegek vagyunk, semmi esetre ne menjünk el látogatni, hiszen a kisbaba immunrendszere még gyengén fejlett és megfertőzhetjük őt is.

6. Ha engedélyt kapunk a baba kézben tartására, semmi esetre ne puszilgassuk, legfeljebb a feje búbját vagy a lábacskáit.

7. Ne akarjunk szelfit készíteni az újszülöttel, bármennyire aranyos és kedves is számunkra.

8. Ha bensőséges viszonyt ápolsz az édesanyával, felajánlhatod, hogy vigyázol pár percet a babára, mely nagy segítség lehet az anyának.

9. Ne várjuk el, hogy étellel és itallal kínáljanak, hiszen nem ez a látogatás célja.

10. A látogatásra ne vigyük saját gyerekeinket, ha van rá mód, hiszen a nagyobb gyerekek is fertőzésforrást jelenthetnek a kisbaba számára.

11. Ne adjunk kéretlen tanácsokat az újdonsült édesanya számára. Még ha több gyereket is neveltünk már fel, nem biztos, hogy az édesanya szívesen fogadná gyereknevelési tanácsainkat. Hogyha szüksége lesz majd ezekre a tanácsokra, akkor ő maga fogja kérni tőlünk.

12. Igyekezzünk ne traktálni rémmesékkel, melyek velünk történtek, vagy csak hallottuk azokat. Hagyjuk, hogy nyugodtan tudjanak megélni minden egyes pillanatot a baba körül. És az is fontos, hogy ne tegyünk kéretlen megjegyzéseket sem a baba, sem pedig az édesanya fizikai kinézetével kapcsolatosan.

Hirdetés
loading...