Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 11 titkos hely, melyet híres látnivalók rejtenek. Erre mi sem számítottunk!

11 titkos hely, melyet híres látnivalók rejtenek. Erre mi sem számítottunk!

Amint eldöntöttük, hogy már mindent megtudunk a világhíres látnivalóiról – ha nem személyesen, akkor az internetnek köszönhetően – megtudjuk, hogy még több titkot rejtenek, amelyek nem ismertek a nagyközönség számára. Íme, azok az eldugott helyek, amelyek biztosan elkerülték a figyelmünket.

 

11. Gustav Eiffel magánlakása, Párizs, Franciaország

Az Eiffel-torony harmadik emeletén egy olyan apartman található, amely magához Monsieur Eiffelhez tartozott, ahol üdvözölte a tisztelt vendégeit, köztük Thomas Edisont. Ma ezen a helyen Eiffel és az Edison szobor képmásai láthatók és a nyilvánosság számára nyitva áll.

10. Az üres épület a Times Square-en, New York, USA

Annak ellenére, hogy tulajdonosainak évente mintegy 23 millió dollárt hoz, semmi nincs a One Times Square épület belsejében, kivéve az elhagyatott irodákat és a földszinti drogériát.Az épületet birtokló cég 1992-ben csődbe ment, majd eladta egy reklámcégnek. Azóta a One Times Square nem több, mint egy hatalmas óriásplakát képernyőkkel.

9. Elhagyatott City Hall metróállomás, New York, USA

A New York-i metró City Hall állomása 1904 és 1945 között működött, de az olyan új vonatok miatt lezárták, amelyeknek a kocsija túl hosszú volt ahhoz, hogy ilyen éles fordulatot tegyen az alagútban.

8. A Rushmore-hegy titkos kamrája, USA

A Mount Rushmore a bele vésett négy elnök arcképétől eltekintve saját titkos szobával is rendelkezik. Egy 600 kg-os zárókő mögött rejtve az USA legfontosabb dokumentumait tárolják, beleértve a Függetlenségi Nyilatkozatot is.7. Börtön a Doge palotában, Velence, Olaszország

A velencei kastély palotája alatt van egy börtön, Piombi, ahol egykor a hírhedt Giacomo Casanovát tartották fogva. A börtön 400 éves történelme során ő volt az egyetlen ember, aki valaha is megszökött onnan. A börtön létezése ugyan jól ismert, de a látogatás nem szerepel a palota bejárásának tervében.

6. Alagutak a Las Vegas Strip alatt, Las Vegas, USA

A Las Vegas főutcája alatt húzódó alagutak széles rendszere több száz hajléktalan embernek ad otthont. Teljesen sötét van itt, de ha fényt gyújtunk, láthatjuk az ember jelenlét egyértelmű jeleit: bútorokat, ruhákat és mindenféle használati tárgyakat.5. Az Empire State Building 103. emelete, New York, USA

Mindenki tudja, hogy van egy kilátó az épület 102. emeletén. Azonban a 103. emeleten is élvezhetik a kilátást egyesek, ahol van egy kis szoba erkéllyel. Ez azonban csak a személyzet és a VIP-k számára nyitott.

4. Bibbiena bíboros fürdőszobája, pápai apartmanok, Vatikán

A Raphael Santi és tanítványai által 1516-ban díszített fürdőszoba Bibbiena bíboros lakóhelyének egy része. Ami szokatlan, hogy a freskók jelenetei messze nem odaillőek és tisztességesek.
A fürdőszoba bejárata a bíboros egykori hálószobájában található, ahol ma a pápa találkozik a világ vezetőivel.3. Titkos apartmanok Hamupipőke kastélyában, Disney World, USA

A szoba úgy néz ki, mint egy lakosztály egy nagyon drága szállodában, de nem foglalhatnál benne egy éjszakát a világ összes pénzéért sem. Azonban megnyerheted a lehetőséget: januárban minden nap a Disney World lottósorsolásán.

2. Kilátó a Szabadság-szobor fáklyájában, New York, USA

1916-ig lépcső vezetett az erkélyig, amely a fáklyában van. De ebben az évben a fáklyát egy robbanás megkárosította, és a turisták elől elzárták a helyet. Még mindig tilos odamenni, annak ellenére, hogy a fáklyát 1986-ban egy újra cserélték.
1. A gonosz szellem barlangja, Niagara-vízesés, Kanada

A vízeséstől elvezető az úton van egy kis barlang, amelyet a  “Gonosz Szellem barlangjának” neveznek. Egy indián legenda szerint sok évvel ezelőtt egy gonosz lélek csapdába esett ebben a barlangban. Azóta úgy tartják, aki ide ellátogat, egész életében szerencsétlen lesz. Látogasd meg, ha mered!

 

loading...