Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 sminkelési tipp, amivel sok időt és pénzt megspórolhatsz magadnak!

10 sminkelési tipp, amivel sok időt és pénzt megspórolhatsz magadnak!

Hirdetés

Az Instagram és a YouTube szépség guruinak száma napról napra növekszik, így bártan kijelenthetjük, hogy a csillogás korszakában élünk. Ha követsz közülük akár egyet is, akkor tudod, hogy mindig próbálgatják a különböző smink cuccokat, ráadásul olyan módon, ahogyan nekünk sosem jutott volna eszünkbe.

Tökéletes macskaszemek

A macskaszem nagyon vonzó és igazán vadító külsőt kölcsönöz viselőjének, azonban korántsem olyan egyszerű a felvitele. Mindaddig, amíg ki nem próbálod ezzel az egyszerű segédeszközzel felvinni a tust. Ragaszd fel úgy a szemed köré a maszkoló szalagot, hogy a kívánt ívet tudd kialakítani. Ennél egyszerűbb nem lehet!

Hirdetés

Tiszta smink ecset tisztítószerek nélkül

Kinek van szüksége drága sminkpamacs tisztítókra, amikor egy egyszerű szappannal is el lehet érni a kívánt hatást? Nedvesítsd be, húzd végig a szappanon párszor, majd öblítsd ki, amíg az összes hab el nem tűnik.

Használj kanalat a szépségápoláshoz

Ki gondolta volna, hogy nem csak viccel valaki, amikor azt mondja, hogy tarts mindig egy kanalat a neszesszeredben? Lényegében sok mindenre használható, kezdve a szempillák göndörítésével, a körömfestésen át egészen az arcpirosításig.

Hámosítsd az ajkad szempillaspirál kefével

Selymes, puha ajkakat varázsolhatsz magadnak boltban vásárolt vagy házi készítésű ajak radírral. Egyszerűen mártsd bele a masszába a tiszta spirál kefét. Nagyon egyszerű lesz vele a hámlasztás.

A maszatoló szempillafestésnek vége

Nincs is vonzóbb dolog a hosszú szempilláknál, de az is biztos, hogy nehéz szépen festeni vele sminklemosók és törlőpamacsok nélkül! A probléma megoldásához csúsztass egy vékony anyag darabot az alsó szemhéj alá, mielőtt festenéd, így nem kened vele össze a bőrödet. Egyszerű, de nagyszerű!

Hosszabbítsd meg a szemhéjtusod élettartamát egy pillanat alatt

Ha úgy érzed, hogy a tusod az utolsókat rúgja, ne szalad azonnal a boltba egy újért. Szed ki a kis tus hegyet az ujjaddal, avagy egy csipesszel és fordítva helyezd vissza. Ez az egyszerű trükk még sok sminkelésre elegendő lehetőséget tartogat neked.

Szabadulj meg az ecsetektől

Ha hiszed, ha nem, nincs szükséged egy egész ecset készletre ahhoz, hogy egy jó sminket készíts. Az ecsetek helyett elegendő csupán az ujjbegyedet használnod és a smink így talán még tartósabb is lesz. Egyszerű, ingyenes és mindig kéznél van!

Keltsd életre a morzsolódó púdereidet

Ha a sminktáskád a földre huppan, nagy valószínűséggel néhány púdered bánta és még ki tudja milyen egyéb szívfájdító dolog történhetett benne. Ilyenkor ahelyett, hogy kidobnád az összetört púdert érdemes feltörni az egészet egy fogpiszkálóval, hogy egyenletesen por állagú legyen, csepegtetni rá egy pár csepp tiszta alkoholt, elkeverni, majd még egy kis kávéskanálnyit hozzáadni. Ettől krémes konzisztenciája lesz, amit szépen el lehet egyengetni egy kanállal vagy kisebb spatulával. ezután takarítsd meg a púdertartót a fennmaradó portól és hagyd nyitva egy éjszakára száradni. Másnap olyan lesz, mintha mi sem történt volna.

Turbózd fel a szempillapödörítődet

Az egyik legjobb szépségtipp a telt és szuper göndör pillákért. Nincs más dolgod, mint 10-15 másodpercig vagy addig, amíg nem melegszik túlságosan fel, hajszárító alá tartanod. Így olyan lesz, mint egy forró hajgöndörítő vas. Ezután használd a szokásos módon.

Gondold újra a szemhéjfestést

Úgy gondoljuk, nem téves a feltételezés, miszerint a szemhéjadat csukva tartod, amikor éppen fested. Nos, ez elég kézenfekvőnek tűnhetett eddig, de eláruljuk, hogy nem a leghatékonyabb módszer. A következő alkalommal, amikor szeretnél egy sminket elkészíteni, mindig legyen nyitva a szemed, lefelé szegezett tekintettel, amikor a szemhéjadat fested. Ha kipróbálod, látni fogod az eredményt.

Hirdetés