Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK 10 mindennapi dolog, ami elrontja az életünket, ha nem helyesen csináljuk őket

10 mindennapi dolog, ami elrontja az életünket, ha nem helyesen csináljuk őket

Hirdetés

Vannak olyan tevékenységek, amelyeket naponta hajtunk végre anélkül, hogy figyelmet fordítanánk arra, hogy helyesen végezzük-e őket. Néha jobb, ha ezeket a mindennapi dolgokat más szemszögből nézzük. Természetesen mindannyian tudjuk, hogyan kell zuhanyozni vagy megmosni a hajunkat, de vajon a leghatékonyabb módon csináljuk?

 

Hirdetés

Az 5percblog néhány hasznos tippet mutat be, amelyek még jobban rávilágítanak arra, hogyan kell helyesen elvégezni a mindennapi tevékenységeket. Némelyikük akár feje tetejére is állíthatja a világodat.

Hogyan mossuk meg a hajunkat

A nedves hajat pólóval szárítsd meg, törülköző helyett. Ujjbegyeddel finoman masszírozd a sampont a hajadba. A hajtőre soha, de soha nem szabad balzsamot tenni. Ezután csavard ki a hajadat, mielőtt hajkondicionálót alkalmaznál.

Hogyan viseljünk hátizsákot tömegközlekedési eszközön

Annak érdekében, hogy tömegközlekedés közben megvédd magadat a zsebtolvajoktól, jobb, ha a hátizsákodat látótávolságon belül tartod.

Hogyan kell fogni a kormánykereket

A legbiztonságosabb hely a kezed számára a középvonalon (ahogy a fenti képen látható). Ez a helyzet megakadályozza, hogy a légzsák a kezedre és karodra nyíljon, így védi a fejedet és a testedet.

Hogyan kell fogat mosni?


Nem kell minden sörtét a fogkefén lefedni fogkrémmel, úgy, ahogy azt fogkrém reklámokban látod. A valóságban csak egy cseppre van szükséged.

Hogyan kell használni a sebtapaszt, ha egy vágás van az ujjadonVágd félbe a 2 ragacsos végét, és cikkcakk mintázatban rögzítsd az ujjadra. Most bármit megtehetsz, amit akarsz, anélkül, hogy túl óvatosnak kellene lenned.


Hogyan rögzítsünk egy szűk melltartót

Ha úgy találod, hogy a melltartód túlságosan szoros, még akkor is, ha a kosár mérete megfelelő, használj melltartó-hosszabbítót a pánt méretének növeléséhez.

Hogyan kell felakasztani a WC-papír

A legjobb, ha a WC-papír leszakítandó vége nem a fal felé lóg, hanem kívül. Ilyen módon a kezed nem érinti a falat, amelyen káros baktériumok lehetnek.

Hogyan tartsuk tisztán a kezünket

Csak a legalább 60% alkoholt tartalmazó gélek a leghasznosabbak. Más kézfertőtlenítők nem távolítják el a különféle mikroorganizmusokat. Ha ez a helyzet, akkor kezet kell mosnod.


Hogyan kell zuhanyozni

A forró vízhez hasonlóan a hosszú fürdés is túlságosan kiszárítja a bőrt, kiütésekkel és viszketéssel jár. A zuhanyzás optimális időtartama kb. 10 perc.

Hogyan kerüljük el az edzés utáni hibákat

Edzés után a testhőmérsékleted megemelkedik, tehát ha hűvös zuhanyra vágysz, nincs mire várnod. Egy hűvös zuhany segíti az izmok helyreállítási folyamatát. Csökkenti a fájdalmat és segíti az izmokat a gyorsabb újjáépítésben.

A testmozgás megnyújtja az izomrostokat, és glikogént használ fel a test táplálására. Ezért olyan fontos a veszteségek gyors pótlása. Próbálj meg fehérjét és egy kis szénhidrátot tartalmazó ételt enni legfeljebb 30 perccel az edzés után.

Kipróbáltad már valamelyik tippet? Oszd meg velünk gondolataidat.

Hirdetés
loading...