Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 10 gyorséttermi titok, amit a dolgozóknak mindig titokban kell tartaniuk

10 gyorséttermi titok, amit a dolgozóknak mindig titokban kell tartaniuk

Hirdetés

Mindenki jól tudja, hogy mit jelent a felpörgetett élet és a feszített tempó. A mai nap embere nagyra értékeli azokat a dolgokat, amelyek könnyen, egyszerűen és gyorsan jönnek, mindamellett kielégítőek is.

Vegyük például az étkezést. Mennyivel egyszerűbb beszaladni egy gyorsétterembe és kikérni a pultból a választott finomságot, mint átlagosan 3 órát eltölteni a konyhában főzőcskézéssel és mosogatással, igaz? Persze a gyorséttermi ételeknek is megvannak a hátulütői. Hogy mik ezek?

Hirdetés

1# Az időzítés

A legjobb időszak a gyorséttermekben a 6:00-8:00 és a 11:00-13:00 óráig terjedő sáv. Persze ilyenkor van a legnagyobb tumultus általában, de legalább friss ételt kapsz kézhez.

2# Sült krumpli

Ha friss adag sült krumplit szeretnél, akkor kérd sózatlanul, hiszen a dolgozók minden sütés után megsózzák az egész adagot, így neked újat kell majd sütniük.

3# A konyhából áradó illat a marketing része

Elsétálva egy gyorsétkezde előtt nehéz ellenállni az ínycsiklandó illatoknak. Ez okkal van így. Minden ilyen étterem rátesz egy lapáttal, sok helynek az illat terjesztésére külön eszközei és módszerei vannak.

4# Ezért olcsóbb a kóla, mint a tea

A gyorséttermekben a kóla és egyéb üdítők is olcsóbbak, mint a tea, ez pedig azért van így, mert a cukros üdítők sokkal jobban serkentik az éhséget. Az ilyen italok nem oltják a szomjat, cserébe fenntartják az éhségérzetet. Briliáns!

5# A sült krumpli összetétele

A legendásan finom sült krumpli majdnem 20 összetevőnek köszönheti ízletességét. Az alap persze a krumpli, de ott vannak még a zsiradékok, az ízfokozók és egyéb kellemes adalékanyagok is.

6# Nem érdemes korán érkezni

Ne menj gyorsétterembe közvetlen nyitás után. Erős vegyszerekkel takarítják az eszközöket, amelyek még ilyenkor is ott lehetnek a felületeken, majd az ételeden is.

7# Ma már sokkal több kalória van a gyorsételekben

Az adagok is nagyobbak és a kalória is több. Például egy sajtburger 75%-kal több kalóriát tartalmaz az 1980-as évek béli elődjéhez képest. 20 évvel ezelőtt a sült krumpli feleannyi kalóriát tartalmazott, a pizza pedig 70%-ot növekedett kalóriatartalmat tekintve.

8# A shake és a cukortartalma

Egy shake cukortartalma meghaladja a napi limitet. Nagyjából 2-3x annyi cukrot tartalmaz, mint amennyit egy nap az egészségügyi ajánlások szerint fogyasztani szabadna.

9# Minden finomabb, ha kézzel lehet enni

Elgondolkodtál már azon, hogy a legtöbb gyorsétteremben miért nincsen evőeszköz? Ennek is megvan a pszichológiája. Amikor valaki a csupasz kezével tud megenni egy ételt, az sokkal nagyobb gyönyört vált ki, ennek okán még többet képes enni.

10# Az üdítőital automaták nagyon koszosak

Mivel ezeket a gépeket kifejezetten nehéz takarítani, elképzelheted, hogy mennyi kedves kórokozó tapad meg rajtuk az idők során. Baktériumok és penész is szívesen telepszik meg itt, mivel a cukros környezet kitűnő feltételeket teremt a szaporodásukhoz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés