Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 észbontó trükk, amellyel pillanatok alatt megszabadulhatunk a háztartási foltoktól!

10 észbontó trükk, amellyel pillanatok alatt megszabadulhatunk a háztartási foltoktól!

Leeszi a gyerek az abroszt, kiömlik a vörösbor, beleragad a rágó a szőnyegbe, és a sort még folytathatnánk, hiszen naponta számtalan háztartási baleset történik.

Ilyenkor másodpercekig elönt a méreg, hiszen szinte lehetetlenségnek tűnik, hogy nyomtalanul megszabaduljunk a foltoktól. Pedig van rá megoldás, mutatjuk is, hogy mi.

Vörösbor folt- áztassuk be a foltot hideg vízbe, majd kenjük be egy szódabikarbónából készített sűrű masszával. Hagyjuk így néhány órát állni, majd mossuk ki a megszokott módon.

Izzadtság folt- áztassuk be a ruhát egy negyed csésze sóba, majd öntsünk fel hideg vízzel. Hagyjuk állni 1-2 órát, majd mossuk ki.

Foltok a szőnyegen- a hidrogén-peroxid a segítségünkre lehet. Egy hidrogén-peroxidos tiszta ruhával dörzsöljük át a foltot, hagyjuk állni 5 percig, majd ismét dörzsöljük át egy nedves ruhával.

Kávé foltok a bögrében- 1 evőkanál szódabikarbónát keverjünk el két evőkanál ecettel, majd ezzel dörzsöljük át a bögre belsejét. Hagyjuk állni tíz percig, majd ismét dörzsöljük át, és mossuk ki tiszta vízzel.

Szarvasbőr ruhából, cipőből a foltot egy darab száraz kenyér segítségével tüntethetjük el. Addig dörzsöljük a kenyérrel, míg a folt eltűnik.

Paradicsom folt-előbb ecetes vízzel öblítsük át a foltot, majd mossuk ki a hagyományos módon a textilt.

Olajfolt- egy kevés nyílgyökér őrleményt keverjünk el sóval, majd szórjuk be vele a foltot. Hagyjuk, hogy jól szívja be, kaparjuk le, majd egy régi fogkefével, és mosogatószerrel dörzsöljük át a foltot.

Macska vagy kutya vizelet- 1 csésze meleg vízben oldjunk fel 2 evőkanál ecetet, ezzel permetezzük be a foltot. Hagyjuk állni egy keveset, majd egy papírtörővel vagy tiszta ruhával töröljük át.

Kávé, vagy teafolt- áztassuk be langyos vízbe, majd kenjük be egy kevés glicerinnel, és pár perc után mossuk ki a hagyományos módon.

Tintafolt- tegyünk egy kevés ecetet közvetlenül a foltra, és hagyjuk állni tíz percet. Ezután tegyünk rá néhány csepp mosogatószert, majd néhány perc múlva mossuk ki hideg vízzel. Öblítés közben gyengéden dörzsöljük át.

Szerző: tudasfaja.com

loading...