Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 élelmiszer, amely arra szervre hasonlít, amit gyógyít

10 élelmiszer, amely arra szervre hasonlít, amit gyógyít

‘Azok vagyunk, amit megeszünk.’ Ezt a mondatot már milliószor hallottuk életünkben, de be kell valljuk, hogy sok igazság van benne. A tudatos étrend, amely tele van hasznos tápanyagokkal, fehérjékkel, jó zsírokkal és szénhidrátokkal, zöldségek és gyümölcsök színkavalkádját tartalmazza, a szervezet egészséges működését eredményezi.

A legérdekesebb, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek alakja egyértelműen hasonlít az egyes szerveinkhez és éppen azokra gyakorol jó hatást a fogyasztásuk. Íme, 10 zöldség és gyümölcs, amelyeket ide lehet sorolni.

1 – Répa – Szem

Ha feldaraboljuk a répát, egyből láthatjuk, hogy mennyire hasonlatos a szemhez. A répafogyasztás ugyanakkor a látásra gyakorol jó hatást. A benne található béta-karotin hozzájárul az idősödéssel együtt járó makula degeneráció megelőzéséhez.

2 – Dió – Agy

Mi lenne jobb megfelelője az agynak, mint a dió. A dió magas omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, amely az agyműködés kiemelkedő támogató tápanyaga.

3 – Zeller (szár) – Csontok

A zellerszár a csöves csontokhoz nagyon hasonlatos. A zöldség magas magnézium, vas és kalcium tartalommal rendelkezik, amelyek a megfelelő csontfelépítéshez elengedhetetlenek.

4 – Avokádó – Méh

Az avokádó alakja olyan, mint a méhé. Ez a gyümölcs támogatja a megtermékenyülést. Mindazonáltal folsav tartalma csökkenti a méhnyak sejtjeinek kóros elszaporodását és a magzat fejlődési rendellenességeit.

5 – Kagyló – Herék

A kagyló valójában a férfi hímivarszervekre van jó hatással. Magas folsav és cink tartalommal rendelkezik, amely a spermák minőségét és termékenyítő képességét javítja.

6 – Grépfrút – Emlőmirigy

A kerek citrusfélék, mint a grépfrút, a narancs és a citrom hasonlóak a mellhez és annak mirigyállományához. A grépfrút limonoidokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az emlőrák kialakulásának megelőzéséhez.

7 – Paradicsom – Szív

Kettévágva egy paradicsomot láthatjuk, hogy a felépítése a szívhez hasonlatos. A benne található likopén nevű anyag egy erős antioxidáns, amely a szívbetegségek kialakulását előzi meg.

8 – Vörösbab – Vese

A vörösbab vitathatatlanul vese kinézetű, így szinte nem is meglepő, hogy segíti annak működését. A bab magas rosttartalma kiegyensúlyozza a vérkoleszterin szintet, amely vesebetegségekben megemelkedhet.

9 – Gyömbér – Gyomor

A gyömbérben található gingerol képes enyhíteni a hányingert és megelőzni a hányást. Növényi hatóanyagai révén támogatja a gyomor működését.

10 – Édesburgonya – Hasnyálmirigy

Az édesburgonyában található béta-karotin erős antioxidáns hatása révén védelmet nyújt a test szövetei számára a sejtkárosodás és a tumoros elfajulás ellen.

tudasfaja.com

loading...