Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 borotvahabos trükk, amitől leesik az állad! Egytől-egyig mind bevált nekünk!

10 borotvahabos trükk, amitől leesik az állad! Egytől-egyig mind bevált nekünk!

A legtöbben csak borotválkozáshoz használják, pedig azon túl számtalan praktikus dologra alkalmas a borotvahab. Ha nincs otthon épp borotvahabot, jó, ha gyorsan beszerezel egyet. Ismerkedj meg 10 praktikus ötlettel, és használd fel őket.

1.Az inox felületek fényesítése

Tégy egy kevés borotvahabot egy szivacsra, és ezzel dörzsöld át az inox felületeket. Sokkal fényesebbek lesznek így a régi edények, kagyló, de akár a hűtőd is, ha inoxból van.

2.Körömlakk letörlése

Ha kikenődik a bőrre a körömlakk, egy kevés borotvahab segítségével könnyen el lehet távolítani a felesleget. Sőt, még a bőrt is puhává varázsolja.

3.Folttisztító

A szőnyegből könnyen eltávolíthatod a foltokat borotvahab segítségével. Fújj rá a foltra egy kevés borotvahabot, enyhén dörzsöld bele egy nedves szivaccsal. Hagyd rajta, míg megszárad, majd porszívózd ki.

4.Párásodás ellen

Tusolás előtt fújd be a tükröt egy kevés borotvahabbal, majd töröld szárazra néhány perc után. Így könnyen tiszta, és csillogó lesz a tükör. A borotvahab nem csak a pára, de a szennyeződések ellen is védelmet nyújt. Ezt a módszert szemüvegre is használhatod.

5. Ékszerek fényesítése

Fújd be borotvahabbal az ékszereid, majd egy kis idő múlva dörzsöld át őket egy használt fogkefével, és egy száraz törlőronggyal.

6.Nyikorgó ajtókra

Ha nyikorognak az ajtók, és nincs speciális olajod hozzá, akkor a borotvahab is megfelelő lesz. Fújd be a zsanérokat borotvahabbal, és megszabadulhatsz az idegesítő nyikorgástól.

7.Kályha ablakának megtisztítása

Ha zsíros lerakódások, foltok, karcolások vannak a kályha ajtaján, dörzsöld át alaposan borotvahabbal. Csillogni-villogni fog.

8.Napégésre

A borotvahab hatékonyan enyhíti az égető érzést, és puhítja, regenerálja a bőrt. Ha leégtél, kend be borotvahabbal a bőröd, nagyon kellemes érzés lesz, enyhíti a viszketést, és fájdalmat.

9. Kirándulásra

Egy hosszabb kirándulásra mindenképp vigyél magaddal borotvahabot, hiszen nem csak a csípések enyhítésére kiváló, de akár még a folyékony szappant is helyettesítheted vele.

10. Kreatív ablakfestéshez

A gyerekek nagyon fognak örülni ennek a szuper ötletnek. Tégy 2-3 kisebb tégelybe borotvahabot, keverj hozzájuk különböző színű ételfestéket. Kiválóan lehet velük festeni az ablaküvegre, és a végén természetesen könnyen le is mosható.

tudasfaja.com

loading...