Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegíteni, mert komoly baj lehet belőle!

7 élelmiszer, amit soha nem szabad újramelegíteni, mert komoly baj lehet belőle!

Hirdetés

A mikrohullámú sütő egy nagyon kényelmes dolog, hiszen pár másodperc alatt gyorsan újramelegíthetjük az ételeinket. Azonban amennyire praktikus, pont annyira veszélyes is az újramelegítés. Van egy pár élelmiszer, melyet kifejezetten tilos felmelegíteni.

1.Gomba

-a gombát ajánlott az elkészítés napján elfogyasztani, jobb, ha nem melegítjük újra, főleg nem a mikróban. Az újramelegített gomba a szakértők szerint emésztési, és szívproblémákat okozhat.

Hirdetés

2.Tojás

-a fehérjében gazdag élelmiszerben a hő hatására mérgező anyagok szabadulhatnak fel, ezért nem ajánlott újramelegíteni. Az újramelegített tojás káros lehet az emésztőrendszer számára.

3.Burgonya

-nagyon tápláló élelmiszer, azonban, ha újramelegítjük sokat veszíthet tápértékéből, és káros anyagok szabadulhatnak fel benne

4.Csirke

-ajánlott az elkészítés napján elfogyasztani, ugyanis másnapra megváltozhat a fehérje szerkezete, és emésztési problémákat okozhat. Ha nagyon muszáj újramelegítenünk, akkor alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig együk ezt.

5.Spenót, saláta

-a zöld leveles zöldségek természetesen sokkal egészségesebbek, ha nyersen fogyasztjuk. A főzés által veszítenek tápértékükből, az újramelegítés során pedig megnőhet a nitrát tartalmuk, és nitritekké alakulhatnak.

6.Zeller

-ugyanaz a helyzet, mint a spenóttal, a többszöri melegítés során a benne található nitrát nitritté alakulhat. Ha olyan levest készítettünk, amelyhez csak ízesítésre használtuk a zellert, akkor inkább vegyük ki belőle, mielőtt újramelegítenénk.

7.Cékla

-szintén magas a nitráttartalma, ezért jó, ha nem melegítjük újra, hiszen káros lehet az emésztésre.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés