Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális megoldás! Így termessz végtelen mennyiségű burgonyát

Zseniális megoldás! Így termessz végtelen mennyiségű burgonyát

Hirdetés

Tavasszal alig bírjuk már kivárni az újkrumpli érkezését, hiszen a legfinomabb ételek bizony a nagyon vékony héjú, lédús, és élettel teli, ízletes példányokból készíthetőek. Ettél már kockára vágott, friss fűszerekben és olívaolajban megforgatott, héjastól megpirított újkrumplit? Mennyei íze van, már csak ezért is megéri otthon krumplit ültetni.

 

Hirdetés

 

Nem szükséges, hogy nagy kerttel rendelkezzünk a krumplitermesztéshez, az is elegendő, ha csak egy igen kis udvarunk, vagy egy teraszunk van. Az alábbi videóban nagyon jó ötletet láthatunk arra, hogyan termesszünk kis helyen sok krumplit.

A krumpli azon túl, hogy nagyon finom, és számtalan módon elkészíthető, kiemelkedő pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkezik. A magyar ember hiába tartja magát krumplievő fajtának, mégsem eszünk elegendő burgonyát.

Te hányszor eszel egy héten krumplit? Arra is oda kell figyelni, hogy a sült krumplin, és krumplipürén túl számtalan más változata is létezik.


Na, de nézzük, hogyan termesszük otthon burgonyát!

Egy krumplifészek elkészítéséhez szükségünk lesz négy 1-1,50 méteres erősebb fa, vagy vas rúdra, dróthálóra, szalmára, és egy műanyag csőre. Na meg persze jó minőségű, komposzttal kevert földre.

Szúrjuk bele a földbe a rudakat, majd rögzítsük rájuk a dróthálót, ezután töltsük fel a kúp szerű építmény külső felét szalmával, a belsejébe pedig tegyünk földet.

Válasszunk ki egy pár, kissé kicsírázott burgonyát, és tegyük bele a komposztos földbe.

Majd tegyünk rá egy réteg szalmát, és ismét jöhet egy réteg föld, bele krumpli. Így emeletenként töltsük fel a fészket, míg a háló tetejéig érünk.Majd öntözzük meg, és várjuk, míg megjelennek az első hajtások a szalma között, a hálón keresztül.

Ősz elején, amikor a krumpli elkészül, nem kell mást tennünk, mint félrehajtanunk a szalmát, és leszüreteljük a friss termést.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés