Kezdőlap AKTUÁLIS Zseniális! Így úszhatod meg a gyorshajtást! Ezt minden autósnak tudnia kell!

Zseniális! Így úszhatod meg a gyorshajtást! Ezt minden autósnak tudnia kell!

Hirdetés

Kering az interneten egy meghökkentő történet, amivel egy férfi megúszta a gyorshajtása miatti büntetését!

“Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette. Ahogy önök is tudják, az 1837. július 4-i törvény kötelezi országunkat a metrikus mértékegység használatára.
Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit.

Hirdetés

Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec- ban értendő. A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak. A rendőrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek pontosságát.
Tehát 2km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adják vissza a jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vettek el a rend éber őrei.

Amit érdemes tudni:

A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység, csak az, hogy “sebesség”, ami így logikusan m/sec-ot jelent!
Másik baki a KRESZ-ben a biztonsági öv, amire csak annyi előírás van, hogy be kell csatolni, de az nincs ott, hogy az ember előtt, vagy mögött kell becsatolni!
Továbbá a KRESZ-ben az sincs pontosítva, hogy a biztonsági öv miknek, vagy kiknek a biztonságát hivatott szolgálni. Ezért az szolgálhatja akár az ülések biztonságos rögzítését is!

Azért ennek ellenére tartsuk be a sebességhatárokat, és mindig kössük be biztonsági övet, mert nem csak a magunk, hanem mások életét is veszélyeztetjük!

Hirdetés