Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Virághatalom: egy új mozgalom, amivel az emberek fel szeretnék hívni a figyelmet...

Virághatalom: egy új mozgalom, amivel az emberek fel szeretnék hívni a figyelmet az utakon lévő hatalmas kátyúkra!

Hirdetés

Az utakon lévő kátyúkra sajnos elég nehéz felhívni mind a város, mind pedig az ország figyelmét, pedig nap mint nap autósok milliói bosszankodnak miattuk.

 

Hirdetés

A világ minden táján a panaszok ugyanazok: az utakon lévő kátyúk számos kárt és bosszankodást okoznak.

Elindult ennek megfékezésére (vagyis a figyelemre való felhívásra) egy mozgalom, ami világszerte egyre nagyobb szerepet ölt és egyre több városban csatlakoznak a mozgalomhoz.

 

Virághatalom a neve, ami nevéből adódóan virágok ültetését jelenti. Az ültetési módszer azonban nem a megszokott módon történik, hanem a lakosok a kátyúkba helyezik a virágokat.

 

Vannak akik vitatják ezt a figyelemfelkeltési módszert, míg mások beállnak a mozgalom követői közé.

A kritikusok arra szeretnék ezzel felhívni a figyelmet, hogy a virágok ültetése körülbelül ugyanannyi időt, embert és gondozást vesz igénybe, mint amennyit a kátyúk megoldása tenne.

 

Bár a virágok nem maradnak tartósak és sokan úgy vélik (ami valljuk be igaz), hogy ezzel veszélyeztetik a forgalmat, de a figyelmet kétség kívül vonzza és azokban az országokban, ahol ez elindult, elkezdődtek az utak kárrendezései.

Bár sok önkormányzat szerint a virágok kátyúkba való ültetése veszélyes, sokan azonban úgy vélik, nem veszélyesebb, mint egy hatalmas kátyú az út kellős közepén!

Te mit gondolsz erről a különös tiltakozásról? Láttál már valahol valami hasonlót? Ne felejtsd el megosztani velünk véleményed a hozzászólások rovatban, kíváncsiak vagyunk rá, te hogy vélekedsz erről!

Ne habozz megosztani barátaiddal és ismerőseiddel! 

Hirdetés