Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Vigyázz! Ezeket a dolgokat soha ne hagyd az autóban, mert igen veszélyesek...

Vigyázz! Ezeket a dolgokat soha ne hagyd az autóban, mert igen veszélyesek lehetnek!

Hirdetés

A nyári kánikulában igencsak fel tud forrósodni az autó, legyünk óvatosak, hogy ne hagyjunk benne olyan dolgokat, amelyek veszélyesekké válhatnak a meleg hatására!

 

Hirdetés

Ha te is sokat jársz autóval, és tele van mindenféle olyan dologgal, amelyről úgy gondolod, hogy bármikor szükséged lehet rá, akkor nézd meg, hogy mik vannak az autóban tartandó dolgok tiltólistáján.

Soha ne tartsd nagy melegben az autóban:

1.Gyógyszerek

Ha úgy gondolod, hogy a gyógyszerek ideális helye a kocsi, hiszen így biztosan nem felejted el bevenni őket, akkor nagyon rosszul hiszed. A gyógyszerek nagyon érzékenyek a hőmérséklet-változásra, nem csak a forróságot, de a téli nagy hideget sem viselik el. Ha muszáj napközben nálad legyen, akkor tartsd a táskádban egy kis műanyag tégelyben.


2.Ásványvíz

A nap hatására a palack felforrósodik, és a benne levő víz nagyítóként viselkedve akár meg is gyújthatja az üléshuzatot.
A káros BPA-vegyületek pedig jobban kioldódnak a nap hatására.

3.Naptej

Az erős napsütés hatására elkezdenek lebomlani a naptej hatóanyagai, és a naptej hatékonysága csökkenni fog. A meleg hatására a flakon kitágulhat, szétrepedhet, és a naptej kifolyhat.

4.Dezodor, spray

A nagy meleg miatt a szórófejes dezodor hajtógáza annyira kitágulhat, hogy robbanást válthat ki!

tudasfaja.com

Hirdetés