Kezdőlap EGÉSZSÉG Vigyázat, mert nem mindenki fogyaszthat kókuszolajat! Eláruljuk kik kerüljék!

Vigyázat, mert nem mindenki fogyaszthat kókuszolajat! Eláruljuk kik kerüljék!

A kókuszolajról csak jókat lehet hallani, viszont arról nagyon keveset, hogy nem mindenki fogyaszthatja és használhatja különböző célokra!

Az emberek bizonyos típusának ugyanis többet árthat, mit használ, erről pedig csak nagyon kevesen tudnak. Lássuk kik azok, akik mindenképp kerüljék a kókuszolaj fogyasztását!

1. Azok, akik nagyon lúgosítanak

A kókuszolaj nagyon jót tesz a pajzsmirigynek, és ellensúlyozza az erősen savasító táplálkozást (sok egyszerű szénhidrát, húsféle, kevés zöldség, nyers étel). Azok azonban, akik lúgosító étrenden vannak (sok zöldség, gyümölcs, kevés glutén) hányingert érezhetnek a kókuszolajtól, nekik csak nagyon kis mennyiségben ajánlott.

2. Candidások

A kókuszolaj elpusztítja a gombákat, és egyes baktériumokat is a bélrendszerből. Ezért azok, akinek a bélrendszere túlságosan tele van mikroorganizmusokkal, túlzott méregtelenítő reakciót tapasztalhatnak, és kifejezetten rosszul érzik magukat a kókuszolajtól. Először érdemes méregteleníteni, és csak később fogyasztani ezt a hasznos olajat.

3. Akik nem tudják megemészteni a kókusz gyümölcsöt.

Bizonyos embereknek kókuszintoleranciája van, tehát szervezetük nem termeli azt az enzimet, ami a kókusz megemésztéséhez szükséges. Ők kerüljék a gyümölcsöt, az olajat és a kókusztejet is.

4. Allergiások

Nemcsak mogyoró vagy szezámmag allergia létezik, a kókuszra is allergiás lehetsz, ez esetben erős sokkot okoz ez a növény, sose fogyaszd!

loading...