Kezdőlap AKTUÁLIS VÉGE! Megtévesztett minden fogyni vágyót a Norbi Update! Gigabírságot kapott Norbi

VÉGE! Megtévesztett minden fogyni vágyót a Norbi Update! Gigabírságot kapott Norbi

Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről.

A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, 40 millió forintra mérsékelve ezzel a bírságot – irta a GVH közleményében.

A cégnél végzett vizsgálat feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben.A GVH szakemberei bő egyéves időtartamot vizsgálva összesen 280 videóbejegyzést néztek át és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat

Hirdetés
  • a termékek összetételéről
  • hatásairól
  • a cég piaci pozíciójáról
  • illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról.

A videók megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható tulajdonságra, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (pl. „elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás”– állapította meg a vizsgálat, amely szerint megtévesztő, egészséggel kapcsolatos állítások egyúttal megsértették az élelmiszerek reklámozására vonatkozó uniós szabályozást is.

Hirdetés
loading...