Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmas fordulat Várkonyi Andreáék életében! Erre nem sokan számítottak

Hatalmas fordulat Várkonyi Andreáék életében! Erre nem sokan számítottak

Hirdetés

Megtörtént, minden más lesz.

 

Hirdetés

Várkonyi Andrea immár nem csak befolyásos médiaszemélyiség és üzletasszony, hanem a jótékonysági szféra egyik vezető alakja is, hála férje alapítványainak. Az egykori tévés műsorvezető férje, Mészáros Lőrinc támogatásával jelentős pozíciókba került, amelyek révén komoly társadalmi hatást érhet el.

Várkonyi Andrea befolyása tovább nőtt azzal, hogy új megbízatást kapott: a Pro Fili Alapítvány élére került, ahol férje lányát, Mészáros Beatrixot váltotta a kuratórium élén. A leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc két másik gyermeke, Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc továbbra is a kuratórium tagjai maradtak, így Andrea együtt dolgozik velük az alapítvány céljainak megvalósításán.
Andrea már korábban is aktívan tevékenykedett a nonprofit szférában, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként. Itt szerzett tapasztalatait most a Pro Fili működtetésében is kamatoztathatja. Ezen kívül Andrea a Mészáros Alapítvány elnöki posztját is betölti, ahol Mészáros Ágnest váltotta.

Várkonyi Andrea így tulajdonképpen férje cégcsoportjának „jótékonysági nagyköveteként” látható egyre gyakrabban. Ő jelenti be a nagycsaládosok nyaraltatását, a mozgássérült gyerekek megsegítését és számos más karitatív kezdeményezést. Andrea neve ezentúl nem csak a legbefolyásosabb hazai médiaszemélyiségek között szerepel majd, hanem a jótékonysági munka egyik vezető arcaként is meghatározó lesz.

A három alapítvány mögött álló Mészáros Cégcsoport bevétele a tavalyi évben 686 milliárd forint lett, amely mintegy 28,5 százalékkal magasabb az előző évi bevételnél. Az alapítványok így jelentős forrásokkal rendelkeznek a jótékony célok megvalósítására. Mészárosék létrehozták saját vagyonkezelő alapítványukat is, amelynek jelenleg egyetlen kurátora maga Mészáros Lőrinc.
Várkonyi Andrea új szerepe révén tovább erősítheti helyét a legnagyobb társadalmi hatású magyar hölgyek között. A jótékonysági munkában szerzett tapasztalatai és elkötelezettsége hozzájárulhatnak ahhoz, hogy számos rászoruló ember életét jobbá tegye, és példaképként szolgáljon a magyar társadalomban.

Hirdetés