Kezdőlap AKTUÁLIS Változnak a gázóra leolvasás szabályai – MINDENKIT ÉRINT, ezt kell tenned

Változnak a gázóra leolvasás szabályai – MINDENKIT ÉRINT, ezt kell tenned

Hirdetés

Az MVM (Magyar Villamos Művek) bejelentette, hogy visszatér az éves gázóra-leolvasás rendszere, megszüntetve a korábbi gyakorlatot, amely lehetővé tette a fogyasztók számára, hogy saját maguk lefényképezzék és beküldjék a mérőállásokat.

 

Hirdetés

A változást az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. megbízásából működő DL Kft. hajtja végre, és erről a Világgazdaság számolt be.

A DL Kft. értesítette a lakossági ügyfeleket, hogy munkatársaik a közeljövőben levélben megadott időszakon belül felkeresik az ügyfelek otthonát a gázóra-leolvasás céljából. Ez azt jelenti, hogy a korábbi gyakorlat, amely lehetővé tette a fogyasztóknak, hogy saját maguk leolvassák az órájukat, mostantól megszűnik.A leolvasást végző munkatársak a felkeresés alkalmával hagyhatnak egy értesítőt, amely tartalmazza az elérhetőségeiket és további információkat. Ha az első látogatáskor nem sikerül a leolvasás, a munkatárs egy újabb értesítőt hagy a következő látogatás időpontjával és a saját telefonos elérhetőségével.

Fontos megjegyezni, hogy a DL Kft. munkatársai az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által kibocsátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. Az ügyfeleket arra kérik, hogy mindig ellenőrizzék az igazolványokat a saját biztonságuk érdekében.

A változásra azért kerül sor, mert az MVM kivezeti a helyszíni leolvasást helyettesítő mérőállás-bejelentést. Az MVM hangsúlyozza, hogy a pontos elszámoláshoz szükséges a személyes leolvasás, és ezért a DL Kft. munkatársainak be kell jutniuk a gázmérőkhöz.A fogyasztóktól azt kérik, hogy tegyék lehetővé a megadott időszakban a gázmérő leolvasását a zavartalan és pontos elszámolás érdekében.

Hirdetés