Kezdőlap AKTUÁLIS Változik az áramszolgáltatás Magyarországon – itt a pontos dátum, mikor lép életbe

Változik az áramszolgáltatás Magyarországon – itt a pontos dátum, mikor lép életbe

Hirdetés

Július 1-jétől az MVM Next lesz Magyarország egyetemes áramszolgáltatója. Ez a változás nemcsak a Dunántúlon élőket érinti, hanem az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tisztántúliakat is.

 

Hirdetés

Az MVM Csoporthoz tartozó E.ON Áramszolgáltató Kft. beleolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így az ügyfelek egy helyről intézhetik gáz- és áramügyeiket. Nézzük, milyen teendőik lesznek az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban.

Egységes ügyintézés az MVM Nextnél

Az átalakítást követően az MVM Next egységes márkanév alatt biztosítja a földgáz- és villamosenergia egyetemes szolgáltatást. A Portfolio jelentése szerint az új rendszer nem érinti a villamosenergia-árakat, és az áramellátásban sem lesznek fennakadások.Az informatikai átállás miatt azonban az áramügyintézés 2024. június 28-tól várhatóan két hétig nem lesz elérhető. Az előrefizetős mérők feltöltőkódjainak vásárlása is ideiglenesen szünetel ebben az időszakban.

Folyamatos szolgáltatás és szerződések

A szolgáltatóváltás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon továbbra is az E.ON, míg a Tiszántúl három megyéjében az Opus TITÁSZ végzi.

Fontos információ, hogy a korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződések nem változnak, rendkívüli elszámolás és végszámla készítése sem szükséges.

Az elszámolás módja sem módosul, a diktálásos elszámolást választó fogyasztóknak továbbra is diktálniuk kell, míg az átalányelszámolást választók egyenletes részszámlákat kapnak.

Számlázási és fizetési változásokAz átállási folyamatok egyszerűsítése érdekében azok, akik korábban átalányelszámolás mellett döntöttek, májusban kivételesen még kaphatnak két részszámlát az E.ON-tól, különböző fizetési határidőkkel.

Az MVM Next első számlája várhatóan a megszokottnál később érkezik, ezért a számlák fizetési határideje is módosul. A csoportos beszedési megbízással fizetőknek nincs külön teendőjük, a bankjuknak adott megbízásuk továbbra is érvényes marad.

Az átutalással fizető ügyfeleknek viszont az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk, mivel az MVM Next más bankszámlaszámokat használ, mint az E.ON.

Új ügyintézési lehetőségek

Július 1-je után az MVM online ügyfélszolgálatán és mobilapplikációján keresztül lehet intézni az ügyeket. Azok az ügyfelek, akik földgázszolgáltatást is igénybe vesznek, egy helyen rendezhetik el az energiaügyeiket.Az e-számlát választó ügyfelek továbbra is elektronikusan kapják a számláikat. A személyes ügyintézést előnyben részesítők országszerte több mint 200 helyen együtt intézhetik az egyetemes áram- és földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket.

Az ügyintézési helyszínek részben változnak, a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

Ez az átalakítás az ügyfelek kényelmét szolgálja, egyszerűbbé és gyorsabbá téve az energiaügyek intézését. Az MVM arra biztatja ügyfeleit, hogy mielőbb regisztráljanak az új rendszerbe, hogy az átállás zökkenőmentes legyen.

Hirdetés