Kezdőlap AKTUÁLIS Üzent a kormány – Április 15. a határidő, sokan nem tudnak róla

Üzent a kormány – Április 15. a határidő, sokan nem tudnak róla

Hirdetés

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) arra ösztönzi a lakosságot, hogy vegyen részt az online kérdőív kitöltésében az április 15-i határidőig, mely a zöldenergiával kapcsolatos véleményeket gyűjti össze a rezsicsökkentés fenntartása érdekében.

 

Hirdetés

Koncz Zsófia, az EM parlamenti államtitkára kiemelte az EU szankciós politikájának okozta energiaválságot, mely ráirányította a figyelmet a tiszta, biztonságos és megfizethető energiára.

Ebben a nehéz időszakban is a kormány megőrizte a kedvező lakossági rezsidíjakat és komoly hangsúlyt fektetett a hazai energiatermelés fejlesztésére.

A kormány célja az napenergia- és az atomenergia-kapacitás növelése, amiben Magyarország már most teljesítette 2030-ra kitűzött célokat.A napenergia-kapacitás februárban elérte a 6100 megawattot, míg márciusban egy újabb rekord dőlt meg az ipari napenergia-termelésben, ami 3000 megawatt fölött volt.

Az elektromos járművek terén is előrelépés történt: februárban meghaladta az 50 ezret a tiszta elektromos meghajtású járművek száma.

A kormány továbbra is ösztönzi a zöldátállást, és támogatja a lakosok tárolókapacitással kiegészített napelemrendszerek telepítését, valamint a vállalkozásokat az elektromos járművek beszerzésében.

Az EM azért kéri a lakosság véleményét, hogy az intézkedéseket folyamatosan tudja védeni, és ennek érdekében április 15-ig elérhetővé tette az online kérdőívet a zoldenergia.kormany.hu oldalon.Pécs példája is kiemelésre került a konzultációban, ahol az önkormányzat az elmúlt években komoly károkat szenvedett a napelemparkok üzembe helyezésének elmaradása miatt.

Az online kérdőív kitöltése fontos lépés a zöldenergiával kapcsolatos politikák alakításában és a rezsicsökkentés fenntartásában, így mindenkit arra buzdítanak, hogy véleményüket osszák meg az EM számára.

Hirdetés