Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Űzd ki az otthonodból a muslicákat ezzel a módszerrel!

Űzd ki az otthonodból a muslicákat ezzel a módszerrel!

A muslica legkedveltebb helye a konyha, ahol szinte bármikor megjelenhet. Bár vannak rovarirtó szerek, amelyek elpusztítják őket, a szaguk mégis erős, kellemetlen és az emberi szervezet számára hosszabb időn keresztül ártalmasak.

Nem is beszélve arról, hogy ezeket a szereket meg kell vásárolni, ami pénzbe is kerül. Lássuk milyen házi praktikák léteznek a muslicák száműzésére!

1. Lépés

Bár sokkal kívánatosabb, ha a gyümölcsök az asztalon díszelegnek, mégis tedd félre most ezt az ügy érdekében és tedd be valamennyit a hűtőszekrénybe. Emellett ne hagyjunk a mosogatóban boros poharat, szörpös poharat, vagy olyan tányért, amelynek az alján gyümölcsös, vagy édeskés étel maradt. Ajánlott egy kevés ecetet önteni a mosogatóba is, hogy a muslicák ne érezzék többé otthon magukat! A szemetesre is fordítsunk különös figyelmet, soha ne hagyjuk, hogy sokáig a lakásban legyen a szemét,illetve a gyümölcs darabokat külön zacskóban hajítsuk a kukába.

Muslica csapda házilag

Azzal kell a muslicákat a csapdához csalni, amit nagyon szeretnek, vagyis kevés bor, borecet vagy szörp tökéletes lesz. Egy kis tálba tegyünk valamelyikből egy keveset és öntsünk hozzá egy kevés mosogatószert. Az illat oda vonzza majd a muslicákat, a mosogatószer viszont nem hagyja majd őket kiszabadulni onnan. 1-2 nap alatt az összes muslicától megszabadíthatjuk a lakást!

Borecet helyett a sima háztartási ecet is hatékony lehet, ugyanúgy mosogatószerrel keverve. Edény helyett befőttesüveget is használhatsz – a tetejére tegyél alufóliát, és bökdöss bele kis lyukakat. Így nem lesz ecetszagú a lakás, ugyanakkor a muslincák garantáltan belepotyognak majd az üvegbe.

Megelőzésként pedig kedvelt házi praktikának számít a levendula alkalmazása: ha kiakasztasz a konyhába néhány apró csokrot, nemcsak a rovarokat tarthatod távol, de kellemes hangulatot is teremthetsz.

Szerző: tudasfaja.com

loading...