Kezdőlap AKTUÁLIS UKRAJNÁBÓL ÜZENTEK A MENTŐK: AZONNALI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜK

UKRAJNÁBÓL ÜZENTEK A MENTŐK: AZONNALI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜK

A magyar mentősök nem késlekedtek segíteni ukrán bajtársaiknak. Az első segélyüzenetre pillanatokon belül reagáltak.

 

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy nemrég segélykérő üzenetet kaptak ukrán kollégáiktól. A mentősök dolga béke időkben sem könnyű, hát még a háború kellős közepén.

A Beregszászi Mentőállomáshoz 39 falu és Beregszász városa tartozik, ami az összlakosság tekintve 76.028 fő. Öt mentőautó áll ott szolgálatba, napi 24 órában. Mivel a bajtársak mind beszélnek magyarul és a Beregszászi járásban élő emberek 68 %-a magyar ajkú, ezért felvették a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal. Olyan eszközöket, kötszert, fájdalomcsillapítót, fertőtlenítőket kértek, amit a mentés során használhatnak majd fel.

A főigazgató azonnal reagált és az OMSZ partnereivel, (Baptista Szeretetszolgálat, MAZSIHISZ, Ökomenikus Segélyszervezet, Református Szeretetszolgálat, Johannita Segítő Szolgálat, Országos Szamaritánus Társaság ) rendkívüli segélyszállítmányt készítettek össze, ami a szükséges engedélyek beszerzését követően, már úton is van Beregszászba!

„A magyar mentők a szeretteinkről is gondoskodnak, őket is biztonságban tudhatjuk az OMSZ üdülőjében. Köszönjük a magyar bajtársaink gyors és hatékony segítségét! Külön köszönet a kamionban levő élelmiszerekért az Etesd.hu- nak!” – írta a Beregszászi mentőállomás köszönő levelében.

Ezúton is köszönjük a magyar mentősöknek, hogy mindig és minden körülmények között számíthatunk rájuk!

 

loading...