Kezdőlap EGÉSZSÉG Torokfájásra, ínygyulladásra és más betegségekre: így használd a sót!

Torokfájásra, ínygyulladásra és más betegségekre: így használd a sót!

Hirdetés

A sót leginkább fűszerezéshez használjuk, de érdemes megismerkednünk gyógyító hatásával is. Ha torokfájással, megfázással, orrdugulással vagy rovarcsípés okozta kellemetlen érzésekkel küzdünk, csupán egy kevés sóra lesz szükségünk.

A nátrium-klorid, vagyis a konyhasó az egyik legfontosabb fűszerünk. Egyáltalán nem egészségtelen, csupán megfelelően kell használnunk. Megköti a szervezetünkben levő vizet, szabályozza a sejtek közötti folyadék működését, az ideg-és izomrendszer működését, szerepe van az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódásában is. Jótékony hatása már az ókorban is ismert volt.

Hirdetés

Torokfájás ellen

Ha sós vízzel gargarizálunk, csökkenti a gyulladást, és megszünteti a fájdalmat. Vírus és baktériumölő hatással rendelkezik. 200 ml forró vízben oldjunk fel egy fél teáskanál sót. Gargarizáljuk sós vízzel naponta többször, míg a probléma megszűnik. Ha a fájdalom nem szűnik meg, több, mint három napig tart, és magas láz is társul hozzá, keressünk fel egy szakembert.

Ínygyulladás

Ha a fogínyünk vöröses, duzzadt, és fogmosás közben vérzik, azt jelenti, hogy fogínygyulladásunk van. Minden este 100 ml meleg vízben oldjunk fel egy teáskanál sót. Ha egy-két héten belül nem szűnik meg a probléma, akkor az adagot növelni kell. 200 ml vízben oldjunk fel egy teáskanál sót. Minden este egy fecskendő segítségével juttassuk a sós vizet közvetlenül a gyullad területre.

Rovarcsípés

Ha megcsípett egy méh, vagy bármilyen rovar, a csípést enyhíthetjük egy kevés só használatával. Keverjük el vízzel, és a sós pasztát tegyük rá a csípésre, majd, amikor megszáradt, dörzsöljük le. A sós masszához egy kevés szódabikarbónát is adhatunk a maximálisabb hatás érdekében.

Allergia

Ha valaki allergiás problémákkal orrdugulással küzd, a sós víz kiváló megoldás lehet a nyálkahártyák egészségének helyreállítása érdekében. 200 ml szobahőmérsékletű vízben oldjunk fel egy fél teáskanál sót. Mindkét orrlyukba cseppentsünk 2-3 csepp sós oldatot, hagyjuk egy keveset állni, majd fújjuk ki.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés