Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Többé nem kell aggódnod a muslicák miatt! Szabadulj meg tőlük örökre!

Többé nem kell aggódnod a muslicák miatt! Szabadulj meg tőlük örökre!

A nyári, meleg hónapokban a muslicák, és a szúnyogok komoly problémákat okozhatnak. A muslicák megtámadják a lakásban szabadon hagyott gyümölcsöket, zöldségeket, és könnyen arra észlelhetünk, hogy már nem fogyaszthatóak.

Gyorsan szaporodnak, és pillanatok alatt el tudják lepni az egész lakást. Bár a növényvédő szerekkel könnyen megszabadulhatunk tőlük, ha nem akarjuk a szervezetünket mérgezni, inkább mellőzzük ezek használatát.

Szükségünk lesz egy csészére, és egy műanyag fóliára. Az alábbi keverékek valamelyikét öntsük a csészébe, fedjük le a fóliával, és várjuk, míg belerepülnek a muslicák. Utána már biztosan nem fognak többé zaklatni.

1.Almaecet

-egy fél csészényi almaecetet keverjünk el 1-2 evőkanál mosogatószerrel, és öntsük a csészébe. Fedjük le a fóliával, lyukasszuk ki, majd egy befőttes gumival rögzítsük. Ha belerepültek a muslicák, többé már nem fognak tudni kirepülni.

2.Vörös bor

-keverjünk el ½ csésze vörösbort, és ½ csésze vizet. Öntsük a csészébe a keveréket. A szúnyogokat, és a muslicákat nagyon vonzza a finom keverék.

3.Tej, bors, cukor

-melegítsünk fel 2 csésze tejet, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, és 4 evőkanál őrölt borsot. Öntsük a keveréket egy lapos tálba. Mikor belerepültek a szúnyogok, muslicák, többé már nem fognak kirepülni, beleragadnak a sűrű masszába.

4.Túl érett gyümölcs

-tegyünk a csészébe egy érett, félig rothadt gyümölcsöt, és fedjük le a kilyukasztott fóliával. Rövid idő alatt el fogják lepni a muslicák, és majd a gyümölccsel együtt ki tudjuk dobni őket.

5.Citromos spray

-keverjünk el 2 csésze forró vizet 15 csepp citrom illóolajjal. Tegyük a keveréket egy szórófejes flakonba, és spricceljük be vele a lakást. Naponta többször ismételjük meg a műveletet.

loading...